Społeczeństwo » Społeczeństwo

Prawie 800 litrów paliwa od Apexim AB dla WOŚP

Już w najbliższą sobotę i niedzielę w Zielonej Górze odbędzie się cykl imprez towarzyszących 22. Finałowi Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Apexim AB, który przyłączył się do akcji, przekazał WOŚP vouchery na prawie 800 litrów paliwa.
19 voucherów na paliwo ufundowanych przez Apexim AB będzie można wylicytować w ramach wielkiego finału WOŚP w Zielonej Górze. Każdy voucher to 40 litrów paliwa do zatankowania na stacjach z logo Apexim AB. Vouchery będą również nagrodami dla uczestników zaplanowanego na sobotę V Rajdu WOŚP, w którym po raz pierwszy w historii amatorzy będą ścigać się samochodami na zielonogórskim torze żużlowym.

Apexim AB przyłączył się do tegorocznej akcji WOŚP pod hasłem „Na ratunek" organizując również sztaby stacjonarne na 11 stacjach paliw. Do 12 stycznia 2014 r. będzie tam prowadzona zbiórka pieniędzy na zakup specjalistycznego sprzętu dla dziecięcej medycyny ratunkowej i godnej opieki medycznej seniorów. Sztaby WOŚP zorganizowano na stacjach Apexim AB w miastach: Kopaczów, Krzymów, Łęknica (dwie stacje), Osinów (dwie stacje), Sękowice (dwie stacje), Sieniawka, Zasieki, Zielona Góra. Każda ze stacji biorących udział w akcji WOŚP jest oznaczona plakatem oraz wyposażona w skarbony WOŚP zabezpieczone oryginalną banderolą.

Pieniądze zebrane podczas akcji zostaną przeznaczone na zakup m.in.: wielonarządowych tomografów komputerowych z możliwością znieczulenia do badania młodszych i pobudzonych dzieci, RTG przyłóżkowych, RTG z ramieniem C i monitorem, radiologicznych stacji diagnostycznych, aparatów USG przystosowanych do badań FAST z opcją power-color-doppler. W związku z coraz większą potrzebą wspierania oddziałów geriatrycznych Fundacja WOŚP zamierza również przeznaczyć część pieniędzy na ich doposażenie.

Effective Public Relations