Technologie » Komputery

Premierowa promocja pierwszego dock’a i głośnika do iPad’a w Vobis

Altec Lansing Octiv Stage MP450 Wystartowała właśnie promocja debiutującego na naszym rynku głośnika do iPad’a - Altec Lansing Octiv Stage MP450.

Pierwsza na świecie stacja dokująca do iPod’a jest do nabycia wyłącznie w salonach Vobis. Z kuponem rabatowym dostępnym dla czytelników elektronicznego iMagazine można ją kupić teraz 100 zł taniej.  Stacja dokująca Altec Lansing Octiv Stage MP 450, uhonorowana już prestiżową nagrodą CES 2011 Innovations Design and Engineering Award (www.alteclansing.net.pl) daje możliwość oglądania filmów, słuchania muzyki stereo z iPad’a oraz pisania na ekranie iPad’a w znacznie bardziej komfortowy sposób bez potrzeby trzymania iPad’a w ręku. Propozycja Altec Lansing jest nie tylko najbardziej uniwersalnym stojakiem do iPad’a na rynku, ale także oferuje dźwięk renomowanego producenta z ponad 70 letnim doświadczeniem w dziedzinie audio. Wcześniej firma stworzyła pierwsze na świecie głośniki do PC, a później do iPod’a i iPhone’a.

Podstawę MP450 stanowi stabilny głośnik z dwoma dwucalowymi membranami. Urządzenie wyposażone jest w specjalny obrotowy uchwyt podtrzymujący iPad’a. Zwrotne ramię pozwala na użytkowanie ekranu iPad’a zarówno w pozycji pionowej, jak i poziomej. Dodatkowo umożliwia pochylenie ekranu pod różnymi kątami nachylenia. Unosi iPad’a tak, aby wygodnie można było przeglądać filmy, strony internetowe i korzystać z gier

Po umieszczeniu iPad’a w stacji Octiv Stage można swobodnie przerzucać foldery, czy korzystać z aplikacji internetowych, bez potrzeby trzymania go w ręku, obsługując zgodnie z filozofią producenta jednym palcem. Uchwyt bardzo stabilnie trzyma iPad’a w wybranej pozycji. Użytkownik multimediów nie musi obawiać się, że przy ich przeglądaniu iPad zsunie się i upadnie, tak jak to mogłoby się zdarzyć, gdyby był bez stojaka.

W czasie, kiedy iPad jest zadokowany, MP450 ładuje go za pośrednictwem złącza Apple 30-pin. Urządzenie jest kompatybilne i przystosowane do ładowania także iPhone’a i iPod’a. Dodatkowy 3,5mm jack zapewnia wejście dla innych urządzeń np. CD czy Mac/PC.
Dzięki technologii Audio Alignment, nowy głośnik firmy Altec Lansing, dysponuje charakterystycznym dla producenta, bardzo czystym dźwiękiem o mocy dostosowanej do małych i średnich pomieszczeń. Zarówno tony średnie i wysokie są wiernie oddane, a technologia Altec Lansing zapewnia, że wyczuwalne jest również przyjemne drżenie basu. Jednym słowem, Octiv Stage nagradza użytkownika dźwiękiem znacznie lepszym niż ten, który płynie z samego iPad’a, dając maksymalną satysfakcję z jego wykorzystywania.
W zestawie znajduje się także bezprzewodowy pilot, który oprócz regulowania głośności, umożliwia łatwą zdalną nawigację w obrębie całego menu iPad’a.

W promocji z rabatem można kupić Altec Lansing Octiv Stage MP450 za 499zł brutto.

Kupon rabatowy, który przy zakupie w sieci Vobis upoważnia do zniżki w wysokości 100 zł dostępny jest w lutowym wydaniu bezpłatnego magazynu imagazine.pl (str.47).

Cena podstawowa: 599 zł brutto
Okres gwarancji: 24 miesiące
Więcej informacji na www.alteclansing.net.pl

o Altec Lansing

Amerykańska firma Altec Lansing  należąca obecnie do Plantronics Inc. jest światowym liderem w projektowaniu i produkcji zaawansowanych systemów dźwiękowych. W ofercie firmy znajdują się m.in. urządzenia audio przeznaczone do komputerów, odtwarzaczy domowych, przenośny sprzęt nagłaśniający i słuchawki.
Już w 1927 r., dzięki systemowi audio firmy Altec Lansing, odbyła się projekcja pierwszego udźwiękowionego filmu „Śpiewak jazzbandu”. Firma stworzyła systemy dźwiękowe dla Filharmonii w Nowym Jorku, Disneylandu, Stadionu Narodowego w Singapurze czy Opery w Sydney.

Altec Lansing jako pierwsza stworzyła głośniki do komputera , potem iPoda mając w obecnie w ofercie największą gamę głośników certyfikowanych do iPhone’a. W Polsce głośniki Altec Lansing mogą spotkać najczęściej użytkownicy lepszych linii komputerów przenośnych HP i Asus, gdzie głośniki te są wysoko ocenione przez dziennikarzy w licznych testach.

Produkty firmy dostępne są w Azji, Europie, Ameryce Północnej i Południowej. Altec Lansing prowadzi współpracę z takimi renomowanymi markami jak: Dell Computer, IBM, ACER i Fujitsu. Ponadto kontynuuje strategiczne współdziałanie z takimi globalnymi potentatami jak: Dolby Labs, Intel, Microsoft, Apogee, ST Microelectronics i Zoran.

o KONTEL-TELECOM

KONTEL-TELECOM jest jednym z wiodących dystrybutorów sprzętu telekomunikacyjnego i teleinformatycznego. Firma jest polskim dystrybutorem produktów marek Plantronics, Altec Lansing, Cardo Systems Scala Rider, Zoom, RTX Dualphone.  KONTEL-TELECOM ma ponad 25-letnie doświadczenie na rynku. Firma otrzymała certyfikat – Przejrzysta Firma oraz zajęła wysoką pozycję na zaszczytnej liście Diamentów Biznesu - rankingu firm najdynamiczniej rozwijających się w ciągu 3 ostatnich lat publikowanej przez magazyn Forbes.

KONTEL