Technologie » Internet

Prezentacje Minister Cyfryzacji i Prezes NBP otwierają XXIII Forum Teleinformatyki

Prezentacje Minister Cyfryzacji i Prezes NBP otwierają  XXIII Forum Teleinformatyki
XXIII Forum Teleinformatyki: „Infrastruktura informacyjna państwa – usługi, komunikacja, bezpieczeństwo”

www.forumti.pl

Forum Teleinformatyki jest jedną z najbardziej prestiżowych, a jednocześnie jedną z najstarszych i największych imprez w branży teleinformatycznej. Od 23 lat Forum porusza najbardziej aktualne tematy związane z wykorzystaniem szeroko pojętej teleinformatyki w zarządzaniu państwem, w tym świadczenie usług dla obywateli przez administrację publiczną.

Forum otworzą wykłady pani Anny Streżyńskiej – Minister Cyfryzacji, Anny Trzecińskiej – Wiceprezes NBP oraz pana Włodzimierza Marcińskiego – Prezesa Polskiego Towarzystwa Informatycznego wygłoszone w sesji „JAKOŚĆ INFRASTRUKTURY INFORMACYJNEJ A EFEKTYWNOŚĆ FUNKCJONOWANIA PAŃSTWA”, wskazującej kierunki, potrzeby i zagrożenia.

Druga sesja pt. „INFRASTRUKTURA INFORMACYJNA PAŃSTWA STAN, WYZWANIA, PERSPEKTYWY KLUCZOWYCH PROJEKTÓW” tradycyjnie poświęcona jest omówieniu kluczowych dla funkcjonowania państwa projektów informatycznych realizowanych przez administrację rządową.

Trzecia sesja „INFORMACYJNE SYSTEMY UBEZPIECZENIOWE: USŁUGI, ARCHITEKTURA, BEZPIECZEŃSTWO UBEZPIECZENIOWYCH BAZ DANYCH” będzie koncentrować się na zagadnieniach związanych z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO) oraz wielowątkowych aspektach funkcjonalnych i architektonicznych systemu ubezpieczeniowych baz danych.

Sesja czwarta „WSPÓLNA INFRASTRUKTURA PAŃSTWA – ARCHITEKTURA, BEZPIECZEŃSTWO, TECHNOLOGIE” będzie ważnym głosem, dotyczącym kierunków i sposobów rozwoju infrastruktury informacyjnej państwa w świetle e Krajowych Ram Polityki Cyberbezpieczeństwa Rzeczypospolitej Polskiej na lata 2017-2022.

Pierwszy dzień Forum zakończy tradycyjnie „Noc architektów”, czyli prowadzona w warunkach klubowych pogłębiona dyskusja na temat kolejnego fenomenu ostatnich lat, czyli technologii „Łańcucha bloków – blockchain”.

W drugim dniu Forum odbędą się trzy sesje równoległe: FORUM MŁODYCH MISTRZÓW – „Ekonomiczne aspekty informatyzacji państwa – cyfrowa modernizacja Polski”, FORUM NOWYCH IDEI – „Usługi w chmurze, Łańcuchy bloków, Zarządzanie bezpieczeństwem” i FORUM POSZUKUJĄCEJ ADMINISTRACJI TERENOWEJ – „Złote usługi i dobre praktyki do wzięcia”.

Zwieńczeniem programu Forum będzie tradycyjnie Kocioł Dyskusyjny „TRANSFORMACJA INFRASTRUKTURY INFORMACYJNEJ PAŃSTWA – MIĘDZY MONOPOLEM PAŃSTWA A MONOPOLEM DOSTAWCY”.

Nowością tegorocznego Forum jest powołanie Komitetu Honorowego Forum, który tworzą: Anna Streżyńska – Minister Cyfryzacji, Anna Trzecińska – Wiceprezes NBP, prof. dr hab. Jan Madey – Uniwersytet Warszawski, Borys Stokalski – Prezes Polskiej Izby Informatyki i Telekomunikacji, dr hab. inż. Bolesław Szafrański – Profesor WAT i Przewodniczący Rady Programowej Forum.

Honorowymi Patronami XXIII Forum są: Ministerstwo Cyfryzacji, Narodowy Bank Polski i prof. dr hab. Marcin Pałys – Rektor Uniwersytetu Warszawskiego.

Honorowy Patronat nad sesją dedykowaną Administracji terenowej objęli: Bohdan Paszkowski (Wojewoda Podlaski), Adam Struzik (Marszałek Województwa Mazowieckiego), Grażyna Kierznowska (p.o. Głównego Geodety Kraju), Sławomir Mazurek (Dyrektor PIG-PIB).

Patronem sesji ubezpieczeniowej jest Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny.

Honorowymi Patronami Sesji „Forum Młodych Mistrzów” są: Narodowy Bank Polski i Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych. NBP wspiera tę sesję z funduszu programu edukacji ekonomicznej.

Partnerami Forum są: Atos i Microsoft.

Patronami medialnymi są: Bankier.pl, Computerworld, serwis CyberDefence24, ITWIZ.pl, Pismo Samorządu Terytorialnego WSPÓLNOTA i Serwis Administracyjno-Samorządowy.

Organizatorami Forum są: BizTech Konsulting SA i Polska Izba Informatyki i Telekomunikacji.

Na Forum, już po raz kolejny zostaną wręczone Nagroda im. Marka Cara i tytuł „Złotego Herolda”, przyznawane za wybitne osiągnięcia w tworzeniu warunków dla rozwoju społeczeństwa informacyjnego. Lista laureatów z poprzednich lat: www.forumti.pl

Wszyscy Uczestnicy Forum, oprócz materiałów konferencyjnych, otrzymają certyfikat potwierdzający merytoryczny udział w konferencji.

Aktualne informacje o tegorocznym Forum oraz materiały z poprzednich edycji dostępne są na stronie: www.forumti.pl

BizTech Konsulting SA www.biztech.pl, działająca na polskim rynku od 13 lat, dysponuje doświadczonym zespołem specjalistów, świadczącym usługi informatyczne w obszarach: konsulting, doradztwo w zakresie doboru i utrzymania licencji Oracle, zapewnienie ciągłości i dostępności działania usług IT, bezpieczeństwo, outsourcing IT, projekty infrastrukturalne (w tym wirtualizacja), rozwiązania biznesowe w obszarach CRM i Help Desk, edukacja.

Potwierdzeniem wysokiej jakości usług i produktów jest posiadany certyfikat ISO 9001:2008.

BizTech Konsulting SA posiada status: Microsoft Silver Partner, Oracle Certified Gold Partner w programie Oracle Partner Network, Specialized Partner Oracle Application Development Framework 11g, Specialized Partner Oracle Database 11g, Oracle FUDA, Symantec Silver Partner, Veritas Silver Partner, Hewlett Packard Enterprise, Sophos Silver Partner, Veeam Silver Partner, Trend Micro Bronzer Partner, Bacula Systems Authorized Business Partner, Infortrend Reseller, Acronis Authorized Partner, Fortinet Bronze Authorized Reseller, Acunetix Partner, Dell Professional Services Partner, Register Dell SonicWALL, Pearson VUE Authorized Test Center, KRYTERION Host Location, Castle Worldwide, CERTIPORT Authorized Testing Center.

BizTech Konsulting jest organizatorem XXIII Forum Teleinformatyki zatytułowanego „Infrastruktura informacyjna państwa – usługi, komunikacja, bezpieczeństwo”, które odbędzie się w dniach 28-29 września 2017 roku w Miedzeszynie k/Warszawy.

Od 21 sierpnia 2017 roku spółka notowana jest na NewConnect – symbol BTK.

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341/281A, 03-822 Warszawa

Zbigniew Blewoński, mobile: (+48) 501 772 619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

INDALO

• avatar
    ~onlineekspertwsb 2017-09-23 18:50:25

Witam! Maroo studia I stopnia z zakresu informatyki znajdziesz w ofercie Wyższej Szkoły Bankowej. Rekrutacja jest nadal otwarta i masz możliwość podjęcia ich zaocznie m.in. w: Chorzowie, Bydgoszczy, Toruniu czy Wrocławiu. Zachęcam do przejrzenia naszej oferty na stronie http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci i aplikacji na wybrany kierunek do 30 września. Będziesz mógł wtedy zaoszczędzić 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Zapraszam!

Pozdrawiam, Renata Mazur
    Online Ekspert WSB Studia I stopnia

• avatar
    ~maroo 2017-09-10 15:08:48

kurde kręci mnie to, ale muszę pracować i nie mam czasu na studia, znacie jakieś dobre uczelnie, gdzie można studiować informatykę zaocznie i na poziomie?