Gospodarka » Żywność
Produkty Halina na świątecznym stole
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
Kapusta z grochem jest tradycyjną polską potrawą podawaną podczas kolacji wigilijnej. Najlepsza kapusta z grochem jest lekko kwaśna, z delikatną, kremową konsystencją grochu, który rozpada się przyjmując formę puree, pozostawiając jednocześnie pojedyncze, wyczuwalne ziarenka. Groch Łuskany Połówki Halina będzie doskonałą bazą świątecznej kapusty z grochem.
Na świątecznym stole nie może zabraknąć również pierogów z różnorodnymi farszami. Największą popularnością w Polsce cieszą się pierogi z kapustą i grzybami oraz kaszą gryczaną i grzybami. Wyrazista w smaku Kasza Gryczana Prażona marki Halina sprawdzi się jako składnik wigilijnych farszów, nadając pierogom wyjątkowego aromatu.
Na deser warto zaserwować kutię, czyli tradycyjne danie wchodzące w skład wschodniosłowiańskiej wieczerzy wigilijnej. Stanowi ona słodki, sycący i aromatyczny deser. Przygotowuje się ją tradycyjnie z pszenicy, kaszy lub ryżu oraz bakalii, miodu i maku. Do przygotowania wigilijnej kutii marka Halina poleca Ryż Biały Długoziarnisty.
Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
Produkty:
Groch Łuskany Połówki (500g) ok. 2,80 zł,
Kasza Gryczana Prażona (4 x 100g) ok. 3,50 zł,
Ryż Biały Długoziarnisty (4 x 100g) ok. 3 zł

Montaż okien z podwaliną – fundament trwałości i szczelności
Chrupiąco, słodko i z przymrużeniem oka. Grześki wystartowały z zimową kampanią!
Czarna komedia „(This is not) a Christmas movie” pojawi się w piątek na Viaplay
Blask przytulnych świąt: jak dobrać oświetlenie, by wprowadzić magię do wnętrza
Pierogi z makiem
Komentarze (0)