Firma » Biznes

Program partnerski Actina Solar – trzy filary sukcesu

ACTION S.A. rozwija program partnerski, skierowany do resellerów zajmujących sprzedażą serwerów marki Actina Solar.

Celem programu jest nie tylko zacieśnienie współpracy z partnerami, ale także zapewnienie im wszelkiego wsparcia merytorycznego, które przełoży się na późniejsze sukcesy w relacjach z klientami.

Już w marcu, w sześciu miastach Polski, odbędzie się cykl spotkań z partnerami, podczas których będzie można zdobyć wiedzę na temat najnowszych technologii stosowanych w serwerach Actina Solar oraz zobaczyć, jak najnowsze rozwiązania tej marki sprawdzają się w działaniu.

ACTION S.A., stawiając na sieć zaangażowanych, wykwalifikowanych resellerów, koncentruje swe działania na rozwijaniu programu partnerskiego dla marki Actina Solar. Wprowadzony przez firmę ACTION S.A. program partnerski Actina Solar opiera się na trzech filarach: funduszu marketingowym, uldze logistycznej oraz wydłużeniu terminu płatności za serwer. Wyrazem zaangażowania firmy we wszystkie aspekty procesu sprzedaży jest składający się z trzech progów rozliczeń fundusz marketingowy. Stanowi on czynnik motywujący partnerów do osiągania jak najlepszych rezultatów, utożsamiając tym samym indywidualne cele sprzedażowe resellerów ze strategicznymi celami firmy. Wraz z ulgą logistyczną - zwolnieniem partnera z konieczności ponoszenia kosztów transportu oraz wydłużeniem terminu płatności, nowy program partnerski ACTION S.A. okazał się strzałem w dziesiątkę. Na korzyści płynące z wdrożenia programu nie trzeba było długo czekać, w IV kwartale 2009 roku firma wypracowała wzrost sprzedaży trzykrotnie przewyższający wyniki z poprzedniego kwartału.
Poza wspomnianymi trzema filarami programu, ACTION S.A. oferuje swoim partnerom standardowe formy wsparcia takie, jak promowanie listy partnerów na stronach internetowych, czy też wsparcie inicjatyw marketingowych i public relations podejmowanych przez resellerów uczestniczących w programie. Cenną formą wsparcia oferowaną partnerom jest fachowa pomoc przy realizacji zamówień publicznych. Na każdym etapie przetargu partner może liczyć na profesjonalne wsparcie ze strony inżynierów oraz specjalistów od procedur przetargowych.

Do uczestnictwa w programie partnerskim firmy ACTION zapraszani są resellerzy, których obrót kwartalny ze sprzedaży serwerów Actina Solar przekracza próg 5000 zł. Docelowo poprzeczka ta ma być ustanowiona na wyższym poziomie.

Obecnie w programie zarejestrowanych jest 40 autoryzowanych partnerów. Z końcem 2010 roku liczba autoryzowanych resellerów uczestniczących w programie ma sięgnąć 100, a do końca 2011 roku 200 firm. Jednym z czynników, mających przyciągnąć resellerów do programu - obok atrakcyjnych warunków partnerstwa - mają być również cyklicznie organizowane szkolenia warsztatowe wzbogacające techniczną wiedzę partnerów na temat serwerów Actina Solar oraz ich zastosowań.

„Pierwsze spotkania z naszymi partnerami odbędą się już w marcu w sześciu miastach Polski: we Wrocławiu, Katowicach, Krakowie, Warszawie, Pruszczu Gdańskim oraz Gnieźnie" - mówi Marcin Bogusz, Pełnomocnik Prezesa Zarządu ds. Zaawansowanych Technologii. „Współpraca z partnerami ma wymiar strategiczny. Zaangażowani partnerzy są jednym z najcenniejszych zasobów firmy, to właśnie oni na co dzień stykają się z odbiorcami naszych produktów, znają ich potrzeby i oczekiwania" - dodaje.

O firmie ACTION S.A.:

ACTION S.A. jest jednym z największych dystrybutorów oraz producentów sprzętu komputerowego w Polsce. Spółka - założona w 1991 roku - jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie od 2006 r. oraz jest członkiem Stowarzyszenia Emitentów Giełdowych.

Przez dziennik "Parkiet" uznana za jednego z najlepszych debiutantów giełdowych w 2006 roku, do dziś jest jedną z dynamiczniej rozwijających się i cieszących się zaufaniem inwestorów spółek z branży IT notowanych na GPW.

ACTION S.A. sprzedaje produkty największych dostawców na świecie (w ofercie ACTION znajdują się produkty 250 producentów). Jest również producentem i dostawcą produktów pod własnymi markami: Actina i ActiveJet. Klientami ACTION S.A. są sprzedawcy detaliczni oraz odbiorcy korporacyjni. Spółka posiada od lat wiodącą pozycję w dziedzinie dostaw do przetargów w sektorze publicznym.

O serwerach Actina Solar:

W 2006 roku firma ACTION S.A. uruchomiła linię produkcji serwerów Actina Solar.

W ofercie serwerów Actina Solar znajdują się zarówno rozwiązania dla małych i średnich przedsiębiorstw, jak i dla instytucji wymagających ogromnych mocy obliczeniowych. Actina Solar posiada na swym koncie prestiżowe wdrożenia klastrów obliczeniowych w instytucjach naukowych (między innymi wdrożenie klastra Galera w Centrum Informatycznym Trójmiejskiej Akademickiej Sieci Komputerowej - TASK).

W ramach każdej z linii serwerów oferowana jest pełna elastyczność w doborze konfiguracji. Do dyspozycji Klientów oddany został konfigurator on-line. Serwery Actina Solar są objęte 3-letnią gwarancją oraz serwisem on-site.

Więcej informacji o marce Actina Solar na: www.actina.pl.

Mondaypr