Firma » Biznes

Provema wprowadza usługę Parkingi. Za bilet zapłacisz aplikacją.

Katowicka spółka udostępniła możliwość opłaty za postój w płatnych strefach parkowania z poziomu mobilnej aplikacji w ponad 145 miastach w Polsce.

Za parking w aplikacji zostaje pobrana opłata za faktyczny czas parkowania, a nie za każdą rozpoczętą godzinę. Jest to na pewno szybkie i bezpieczne rozwiązanie. Dodatkowo Provema udostępniła dla nowych klientów promocję dzięki, której dostaną 40% zwrotu poniesionej opłaty za bilet parkingowy i to bez weryfikacji konta.

Jak informuje Provema rynek wciąż się zmienia coraz więcej włodarzy rezygnuje z uiszczania opłat u pracownika danej strefy, a za to płynnie przechodzi do montażu parkometrów. Coraz więcej miast decyduje się właśnie na wprowadzenie takich usług. Po pierwsze są wygodnie , a po drugie kierowcy upodobali sobie mobilne płatności.

Z aplikacji Provema korzysta już ponad 130 000 osób. Do końca roku spółka chce pozyskać 300 000 użytkowników.

Povema zdradza również, że pracuje nad systemem parkowania 2.0 który zrewolucjonizuje rynek opłat za parkowanie.

Provema Sp. z o.o.