Rozrywka i wypoczynek » Sport

Przebiegnij raciborski półmaraton, odjedź Toyotą Aygo

Niepowtarzalny klimat, sportowa rywalizacja i doskonała organizacja- te cechy wyróżniają RAFAKO Półmaraton Racibórz. 26 sierpnia odbędzie się czwarta edycja imprezy.

Organizatorzy przygotowali kilka ciekawych niespodzianek dla zawodników. Jedną z nich będzie samochód Toyota Aygo 2018, którą może zdobyć każdy z biegaczy, wystarczy, że w regulaminowym czasie ukończy zawody.

21097, 5 m- tyle do przebiegnięcia będą mieli zawodnicy IV RAFAKO Półmaraton Racibórz. Tym razem nieco zmieni się trasa biegu. Biegacze wystartują z bieżni świeżo wyremontowanego stadionu lekkoatletycznego, a finiszować będą w miasteczku biegowy nieopodal aquaparku H2Ostróg. Nowością w tym roku będzie także dodatkowa kategoria, nagrody pieniężne dla najszybszych obywateli naszego kraju. Biegacze będą mieli również wybór, jaki pakiet chcą zakupić (standard czy premium). Dodatkowo zawodnicy otrzymają jednorazowe wejściówki do aquaparku H2Ostróg, z których będą mogli skorzystać tylko w dniu zawodów.

Najszybsi zawodnicy będą mogli wygrać nawet 5 tys. zł. Dodatkowo, wzorem ubiegłego roku, każdy z biegaczy, który w regulaminowym czasie ukończy półmaraton ma szansę wygrać samochód Toyotę Aygo 2018. W zeszłym roku szczęśliwym nabywcą został Mateusz Wolnik z Lysek. Kto tym razem odjedzie nowiutkim autkiem? Przekonamy się już 26 sierpnia.

Losowanie odbędzie się zaraz po wręczeniu nagród w poszczególnych kategoriach. Każdy ma szansę na wygraną. Przypominamy, zapisy trwają tutaj: https://online.datasport.pl/zapisy/portal/zawody.php?zawody=3822.

Organizatorem biegu są Miasto Racibórz, Ośrodek Sportu i Rekreacji; sponsorem tytularnym RAFAKO S.A.

Autor: Justyna Korzeniak, Adventure Media

Adventure Media