Motoryzacja » Samochody

Przedsiębiorcy cenią sobie elastyczność. Ty także? Koniecznie przeczytaj!

Wynajem długoterminowy to coraz bardziej popularny wśród przedsiębiorców sposób pozyskania, odnowy lub też rozbudowy floty firmowych pojazdów. Do tego bardzo wygodny i elastyczny, co sprawia, że staje się wyjątkowo atrakcyjną alternatywą między innymi dla leasingu.

Jeśli cenisz sobie elastyczność w biznesie, zastanów się właśnie nad taką formą finansowania firmowych samochodów.

Czym jest dokładnie wynajem długoterminowy?

Jeśli potrzebujesz pojazdu na dłuższy okres czasu, nie interesują cię skomplikowane procedury administracyjne, oraz nie chcesz ponosić dodatkowych kosztów, jakie właściwe są między innymi dla leasingu lub zobowiązań kredytowych, wynajem długoterminowy będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem. Takie odpłatne użytkowanie pojazdu przez dłuższy okres czasu pozwala klientowi dokonać wyboru marki, modelu i klasy auta, które zwykle nie podlegają zamianie podczas trwania umowy, jednak, jak wszędzie, i tutaj bywają odstępstwa od tego rodzaju standardów.

Wynajem długoterminowy to doskonała alternatywa dla leasingu, niewymagająca ponoszenia dodatkowych kosztów, wpływająca pozytywnie na płynność finansową firmy, jak i na jej ogólną kondycję w tym zakresie.

Wynajem długoterminowy to nie tylko elastyczność, ale także sporo innych korzyści

Ta coraz bardziej popularna wśród firm forma pozyskiwania floty samochodowej to nie tylko możliwość uzyskania wysokiej elastyczności w działaniu, ale także szereg innych korzyści, których można się spodziewać już w chwili podjęcia decyzji o takim właśnie finansowaniu floty.

Tak więc długoterminowe wynajmowanie pojazdów to między innymi:

1. Atrakcyjne rozwiązanie zarówno dla małych, średnich, jak  i dużych firm.
  2. Szeroki dostęp do nowych, doskonale wyposażonych pojazdów.
  3. Bardzo często to także możliwość korzystnego eksploatowania samochodów używanych.
  4. Oferta samochodów osobowych i dostawczych w wielu markach, modelach, a nawet kolorach.
  5. Możliwość indywidualnego dopasowania rozwiązania do potrzeb i zdolności finansowych klienta.
  6. Zdecydowanie niższe opłaty miesięczne w porównaniu z leasingiem.
  7. Dostęp do usług serwisowych znajdujących się po stronie wypożyczalni samochodów.
  8. Atrakcyjne rozwiązania podatkowe – opłaty za wynajem samochodu można traktować jako koszt prowadzenia działalności gospodarczej.
  9. Możliwość utrzymania silnej zdolności kredytowej – wynajem jej nie osłabia.
  10. Minimum formalności i uproszczona księgowość, na co ma wpływ między innymi ograniczenie ilości faktur.

Jak się okazuje, wynajem długoterminowy to nie tylko elastyczność, ale także komfort i atrakcyjność finansowa usługi. Jeśli cenisz sobie takie właśnie rozwiązania, wejdź na http://automaks.pl/ i wybierz opcję, która najlepiej spełni twoje oczekiwania.

slawek