Technologie » AGD - RTV

Przenośny, zintegrowany mikser audio-video: Sony Anycast Touch (AWS-750)

Przenośny, zintegrowany mikser A/V Sony Anycast Touch (AWS-750) oferuje znacznie więcej niż proste przełączanie sygnałów w różnych formatach przy produkcji video.

AWS-750 posiada 6 wejść HD/SD, pozwala na rejestrację 10 godzin materiału na wewnętrznej pamięci SSD, kreowanie i dodawanie elementów graficznych, generowanie różnorodnych efektów i przejść dla uatrakcyjnienia przekazu, ciągły streaming do sieci WAN lub Internetu oraz sterowanie kamerami typu Pan-Tilt-Zoom Sony BRC i Sony EVI.

Intuicyjnie łatwa obsługa przy użyciu dwóch dotykowych ekranów to tylko jeden z atutów urządzenia. Sony Anycast Touch (AWS-750) zastępuje z powodzeniem kilka kosztownych elementów systemu produkcyjnego, takich jak mikser video, mikser audio, rejestrator sygnału wysokiej rozdzielczości, generator napisów, generator logo, rejestrator materiału streamowanego, a także koder do streamingu w formacie Flash  oraz kontroler kamer Pan-Tilt-Zoom

Urządzenie sprawdzi się nie tylko przy obsłudze różnego rodzaju wydarzeń sportowych, samorządowych czy muzycznych realizowanych przez lokalne stacje telewizyjne ale również wszędzie tam gdzie przekaz ma trafić do internetu. Spotkania z ciekawymi ludźmi, wykłady, prelekcje, realizacja imprez ze stadionów, koncerty z klubów, szkolenia korporacyjne, wszędzie tam AWS-750 pozwoli na dotarcie do szerszego kręgu odbiorców z profesjonalnie przygotowanym materiałem.

Sony Anycast Touch jest dostępny w cenie 66 650,00 zł netto + 23% VAT.

Obecnie pakiet Mikser Anycast Touch (AWS-750) wraz z torbą transportową LCS-A750 oraz kamerą EVI-D70PW jest dostępny w cenie miksera. Oferta jest ważna do 15 września 2013r.

Bliższe informacje: http://www.sony.pl/pro/lang/en/pl/product/broadcast-products-switchers-anycast-portable-live-production/aws-750/overview

PARAMETRY

415 x 95 x 336 mm

Masa

Około 6,2 kg

Sony oferuje zintegrowany świat rozrywki łączący elektronikę użytkową, rozwiązania mobilne, muzyki, filmy, gry i rozrywkę sieciową, zajmując pozycję jednej z czołowych marek konsumenckich na świecie.

Sony jest producentem innowacyjnego sprzętu audio, wideo, telekomunikacyjnego i informatycznego przeznaczonego na rynek masowy i dla odbiorców profesjonalnych. Firma oferuje m in. projektory instalacyjne, projektory do kina domowego, a także urządzenia dedykowane dla biznesu i sektora edukacyjnego.

Firma Sony Professional dostarcza produkty, systemy i aplikacje do tworzenia, edycji i dystrybucji cyfrowych materiałów audiowizualnych o zwiększonej wartości dla firm oraz ich klientów. Dzięki ponad 25-letniemu doświadczeniu w zakresie dostarczania innowacyjnych i wiodących na rynku produktów firma Professional Solutions Europe osiągnęła idealną pozycję, która umożliwia oferowanie klientom rozwiązań o wyjątkowej jakości i wartości. Dział Professional Services, stanowiący sekcję integracji systemów firmy Sony, oferuje klientom dostęp do fachowej wiedzy i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów z całej Europy. Dzięki współpracy ze sprawdzonymi partnerami technologicznymi firma Professional Solutions Europe dostarcza całościowe rozwiązania, które zaspokajają potrzeby klientów oraz integrują oprogramowanie z

systemami, umożliwiając osiągnięcie indywidualnych celów każdego przedsiębiorstwa. Więcej informacji można znaleźć w witrynie www.pro.sony.eu

Kontakt dla prasy: malgorzata.blachnio@indalo.pl

Tel +48 509 047 721