Gospodarka » Żywność

Przepis na udanego grilla z marką WINIARY

Przepis na udanego grilla z marką WINIARY
Zobacz więcej zdjęć »
Przepis na udanego grilla z marką WINIARY

Początek wiosny to dobry moment na rozpoczęcie sezonu grillowego, który otwiera przed nami nowe możliwości kulinarne. Grillowanie to nie tylko wyjątkowe i nieograniczone niczym menu, ale także idealny pomysł na spędzenie czasu w towarzystwie najbliższych. I to z jak smacznym efektem! Dzięki pomysłom i produktom marki WINIARY nie zabraknie inspiracji na pyszne potrawy prosto z rusztu. Już dziś zaskocz bliskich sprawdzonymi grillowymi pysznościami, które na długo pozostaną w pamięci gości!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Nie ma nic lepszego niż kilka godzin relaksu na świeżym powietrzu w towarzystwie przyjaciół. A do tego można jeszcze zaserwować pyszne potrawy z grilla, które zaskoczą wszystkich. Jeśli nie masz pomysłu, jakie przekąski podać na wiosenne grillowanie z pomocą przychodzi marka WINIARY, dzięki której przygotowanie niepowtarzalnych i urozmaiconych dań z rusztu będzie niezwykle proste
i szybkie. Teraz nie pozostaje nic innego jak cieszyć się słońcem i pysznymi letnimi posiłkami!

Sekret dań grillowych tkwi w dobrze dobranych dodatkach – warto przyrządzić je z pomysłem

Marka WINIARY w swoich kulinarnych inspiracjach podpowiada, jakie grillowane pyszności można przyrządzić na świeżym powietrzu, które składniki do sałatek sprawdzą się najlepiej do dań z rusztu
i jakie produkty w smaczny sposób urozmaicą dania z grilla. W przyrządzaniu pysznego mięsa
z rusztu w wyjątkowej, aromatycznej marynacie idealnie sprawdzi się linia WINIARY POMYSŁ NA… Grilla 2w1, dostępna w trzech wariantach: WINIARY POMYSŁ NA… GRILLA 2w1: marynatę ze słodkim chili do karkówki i Czosnkowy dip, WINIARY POMYSŁ NA… GRILLA 2w1: marynatę śródziemnomorską do karkówki i Dip Tzatziki, WINIARY POMYSŁ NA… GRILLA 2w1: marynatę barbecue do kurczaka i Ziołowe masełko. Dla fanów ketchupu – jednego z najpopularniejszych sosów na świecie, bez którego nie wyobrażamy sobie wielu grillowanych dań, polecamy Ketchupy WINIARY. Dostępne są w dwóch wersjach: Ketchup Łagodny - dla każdego zwolennika delikatnych smaków i Ketchup Chili Ostry - który dzięki intensywnemu smakowi nada charakteru wszystkim daniom. Dzięki połączeniu świeżego smaku pomidorów z przyprawami i bez dodatku konserwantów produkt zachwyca bardzo dobrą jakością oraz pysznym smakiem! A poręczne opakowanie i szczelne zamknięcie sprawia, że Ketchupy WINIARY idealnie nadają się na grilla, ognisko lub piknik ze znajomymi. Jeśli szukasz produktu, który urozmaici smak pieczonego mięsa, warzyw, ryb czy szaszłyków, polecamy Zimne Sosy w butelkach WINIARY. Zachęcamy do wypróbowania wszystkich smaków: Czosnkowego, Ziołowego, Tatarskiego, Curry i zupełnie nowych - Jalapeno i Burgerowego. Sosy dostępne są
w poręcznej i wygodnej butelce i idealnie pasują nie tylko do dań z rusztu, ale także do przekąsek
i sałatek wiosennych. Jeśli chcesz zaskoczyć najbliższych idealnym smakiem letniej sałatki, do przygotowania pysznego sosu wykorzystaj Majonez Delikatny WINIARY. Twoi bliscy z pewnością docenią jego delikatną konsystencję i aksamitny smak, który wspaniale współgra ze świeżymi warzywami i letnimi potrawami.

Moc grillowych inspiracji

Grillowane potrawy są idealnym rozwiązaniem na letnie dni. Szczególnie, jeśli poeksperymentujemy nieco i przygotujemy coś naprawdę pysznego. Naszą propozycją są zawijane szaszłyki z karkówki. To pomysł na danie z niespodzianką, bo w środku soczystych mięsnych zawijasów kryją się kawałki cebuli i słodkiej, kolorowej papryki. Szczególnie smakują podane z ciemnym pieczywem, pieczonymi ziemniakami i Sosem Tatarskim WINIARY w butelce. Pycha!

Składniki:

Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY (do smaku)

Karkówka (500 g)

Wino białe (3 łyżki)

Olej (6 łyżek)

Papryka czerwona (0,5 sztuki)

Papryka żółta (0,5 sztuki)

Papryka zielona (0,5 sztuki)

Cebula (1 sztuka)

Sos Tatarski WINIARY w butelce (do smaku)

Przygotowanie:

Karkówkę kroimy na kawałki 2,5 x 2,5 cm, a papryki i cebulę kroimy w paski. Mięso rozbijamy tłuczkiem na bardzo cienkie płaty i oprószamy Przyprawą Ziarenka Smaku, skrapiamy winem
i olejem, a następnie zostawiamy w lodówce na 4-5 godzin. Po tym czasie, na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek papryki i cebuli, rolujemy i nabijamy na patyczki posmarowane olejem. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut. Gotowe!

Po więcej przepisów na smaczne i oryginalne potrawy prosto z grilla zapraszamy na www.winiary.pl

 

 

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »