Gospodarka » Żywność

PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!

PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!
Zobacz więcej zdjęć »
PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

·         3 pomidory (najlepiej sparzone i obrane ze skórki)

·         2-3 jajka

·         Kapary w oleju z ziołami OLE!

·         duża garść bazylii lub pietruszki

·         1 ząbek czosnku

·         1 duża łyżka masła

·         1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

·         sól, pieprz

 

Pomidory kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Dorzucamy pomidory. Na dużym ogniu smażymy i czekamy aż płyn odparuje. Nie mieszamy lub robimy to bardzo delikatnie, aby pomidory nie stały się przecierem. Dodajemy jajka i smażymy pod przykryciem ok. 4 min. Po ścięciu się jajek potrawę posypujemy posiekanymi ziołami i dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z zgrillowanym pieczywem.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »