Gospodarka » Żywność

Przygotuj pyszną andrzejkową zabawę z marką WINIARY!

Jak Andrzejki, to tylko z marką WINIARY!

Andrzejkowy wieczór to wspaniała okazja do spotkań w gronie bliskich i przyjaciół, podczas których możemy wspólnie oddać się szaleństwu pełnemu pomysłowych wróżb i czarodziejskich zabaw. Jeśli planujemy zorganizować imprezę u siebie w domu musimy pamiętać nie tylko o oryginalnych dekoracjach i zabawach, ale także pysznym i zaskakującym, jak andrzejkowe przepowiednie - menu. Idealnie sprawdzą się tu szybkie przekąski, które zaspokoją głód, a których przyrządzenie nie zajmie nam wiele czasu. Zainspiruj się pomysłami marki WINIARY, dzięki którym ten wieczór będzie nie tylko magiczny, ale także zapamiętany przez Twoich bliskich na długo!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Andrzejki, obchodzone w nocy z 29 na 30 listopada, to czas pełen czarów i magii, a także wspólnych przyjacielskich spotkań. Gdy za oknem hula wiatr, zapominamy o jesiennej aurze organizując domowe przyjęcia wypełnione czarodziejskimi zabawami, wróżbami
i horoskopami. Zgodnie z tradycją, w tym czasie chętnie sobie wróżymy - na przykład lejąc wosk przez dziurkę od klucza, a z uformowanych w ten sposób figur przepowiadamy przyszłość i powodzenie. Organizując andrzejkową imprezę u siebie w domu, musimy pamiętać jednak nie tylko o wyjątkowych dekoracjach i zabawach, ale także o pysznym menu, które umili wspólnie spędzony czas. Warto postawić na szwedzki stół, pełen pysznych, andrzejkowych przekąsek, które skutecznie zaspokoją głód naszych gości i sprawią, że pełni energii dotrwają na naszej imprezie do rana! Z pomysłami na apetyczne i szybkie w wykonaniu przystawki przychodzi marka WINIARY.

Wspaniale w ten nastrojowy wieczór sprawdzą się roladki z łososiem i rukwią. Do przygotowania tej pomysłowej, ale i szybkiej przekąski będziemy potrzebować: 4 łyżek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, 4 łyżek serka śmietankowego, 10 sztuk łososia wędzonego w płatach, pół opakowania rukwi wodnej, czerwonej cebuli oraz grubo zmielonego pieprzu do smaku. Cebulę siekamy w drobną kostkę, płaty łososia rozkładamy na desce do krojenia i każdy smarujemy grubo majonezem wymieszanym z serkiem. Posypujemy cebulą, pieprzem, a następnie układamy po kilka listków rukwi wodnej. Zwijamy delikatnie każdą roladkę, układamy na talerzu lub desce. Posypujemy całość pieprzem i pozostałą rukwią. Tak przygotowane roladki możesz podać z chrupiącymi kromkami chleba. Jedno jest pewne – znikną w mgnieniu oka!

Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich oryginalną, ale ciepłą przekąską przygotuj zapiekane pieczarki, nadziewane smakowitym farszem z podsmażanej cebuli i pieczarkowych trzonków. Ta propozycja jest niezwykle łatwa w przygotowaniu i przy tym naprawdę pyszna! Do jej przygotowania potrzebujemy: przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, 8 sztuk dużych pieczarek, ogórka kiszonego, cebuli, 2 łyżek posiekanej natki pietruszki, jednego jajka i 8 plastrów żółtego sera. Pieczarki myjemy, trzonki odcinamy i drobno siekamy. Z plasterków sera wycinamy krążki, a pozostały kroimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy, tak samo robimy z ogórkiem. Cebulę podsmażamy z posiekanymi wcześniej pieczarkami, dodajemy ser, jajko, ogórek i natkę pietruszki, a następnie doprawiamy przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY i mieszamy. Kapelusze pieczarek wypełniamy farszem i przykrywamy krążkami sera. Zapiekamy w piekarniku przez 15 minut i podajemy z chrupiącą bagietką na liściach sałaty, udekorowane natką pietruszki. Ta gorąca przekąska bez wątpienia umili nastrojowy, andrzejkowy wieczór!

Podczas andrzejkowej nocy znakomicie sprawdzą się też sałatki! Są pożywne, proste w przygotowaniu i smakują wszystkim bez wyjątku. Naszą propozycją na andrzejkowy stół jest sałatka z kurczakiem, którą idealnie uzupełni sos na bazie octu balsamicznego, z miodem, bazylią i oregano. Do jej przygotowania będziemy potrzebować: WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, 2 filetów z kurczaka, szczypty bazylii i oregano, 3 łyżek oleju, 1 łyżki octu balsamicznego, mixu sałat, 10 pomidorków truskawkowych i jednego małego ogórka sałatkowego. Filet delikatnie rozbijamy na 1,5-2 cm grubości, umieszczamy go na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykrywamy mięso od góry. Kurczaka zawiniętego w pergamin kładziemy na rozgrzanej wcześniej patelni i smażymy na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone. Przekładamy całość na talerz, a papier wyrzucamy. Bazylię i oregano mieszamy z olejem, miodem i octem balsamicznym. Mięso kroimy w paski, a pomidorki na ćwiartki. Ogórek kroimy na połowę, usuwamy nasiona i kroimy na półplasterki. Na półmisku układamy sałatę, pomidory, ogórki i paski kurczaka, a całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym. Smacznego!

Potrzebujesz więcej inspiracji na oryginalne przekąski? Wejdź na www.winiary.pl i zaskocz swoich bliskich różnorodnością przygotowanych posiłków! 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »