Dom » Wnętrza

Przyjemność dotyku: firma Dornbracht poszerza linię Lulu

Od wejścia na rynek w 2005 roku linia armatur firmy Dornbracht Lulu budzi zachwyt harmonią eleganckich powierzchni i miękkich kątów. Linia Lulu jest jednocześnie miękka i prosta, smukła i reprezentacyjna.

Nowa trzypunktowa bateria umywalkowa Lulu z pojedynczą rozetą utrzymana jest w kompaktowym wzornictwie, łączącym różne podstawowe kształty geometryczne takie jak sześcian i cylinder. Nowością jest także czteropunktowa bateria wannowa z pojedynczą rozetą, przeznaczona do montażu na brzegu wanny.

Po raz pierwszy na targach SHK firma Dornbracht zaprezentowała dopasowaną do linii Lulu zapewniającą całkowicie nowe, wyjątkowe doznania, prostokątną wersję dyszy imitującą deszcz z zaokrąglonymi rogami, podkreślającą charakter linii Lulu.

„Świat linii Lulu to gra wyimaginowaną siłą francuskiej kultury życia: miłością, namiętnością, modą, fotografią, kolorami, muzyką, zmysłowością" - wyjaśnia dyrektor zarządzający Andreas Dornbracht. „Wybór nazwy Lulu był więc oddaniem hołdu Loulou de la Falaise - wczesnej muzie zmarłego niestety w 2008 roku francuskiego projektanta mody Yves Saint Laurenta."

Armatury z linii Lulu dostępne są nadal w wersji jednouchwytowej, umywalkowej, ściennej, wannowej, do prysznica i bidetu z wykończeniami powierzchni chrom i matowa platyna. Autorem wzornictwa jest Sieger Design. Do tej linii armatur oferowane są ponadto pasujące akcesoria.

Effective Public Relations