Technologie » Komputery

Qlik Sense wizualizuje procesy włoskiego detalisty

OVS, wiodący włoski producent odzieży, wdrożył Qlik Sense w departamencie Zaopatrzenia i Dostaw, aby usprawnić i koordynować działanie różnych działów zakupowych w organizacji.

Dzięki temu wdrożeniu, OVS będzie wykorzystywał rozwiązania Qlik, aby zaspokoić w przedsiębiorstwie potrzeby związane z samoobsługową analityką - i wizualizacją danych.

Marka OVS, której odzież jest dostępna również w Polsce, zaczęła używać QlikView w 2011 roku aby dokonywać zaawansowanych analiz związanych z kierowaniem logistyką, planowaniem asortymentu, wprowadzaniem zamówień i dostarczaniem produktów. Od momentu wdrożenia, QlikView stało się integralnym narzędziem w firmie, używanym do skrócenia czasu realizacji zamówień oraz szybkich analiz. Bazując na sukcesie wdrożenia QlikView, OVS dostrzegło kolejne możliwości związane z samoobsługowym BUSINESS INTELLIGENCE i wizualizacją danych za pośrednictwem Qlik Sense.

QlikView jest niezwykle elastycznym narzędziem, które pozwala nam robić różnego rodzaju analizy. Platforma pozwala nam zaoszczędzić czas oraz identyfikować trendy, które nie były dostrzegane wcześniej - powiedział Renzo Grotto, Manager Supply Chain Application Development Group w OVS. Bazując na świetnych wynikach, które uzyskaliśmy, postanowiliśmy rozszerzyć wykorzystanie narzędzi Qlik w firmie za pośrednictwem Qlik Sense, aby dalej zwiększać autonomię naszych użytkowników końcowych.

Qlik Sense zostanie wdrożony w dziale zaopatrzenia i dostaw. Pomoże użytkownikom analizować dane związane z kolekcjami produktów oraz statusami zamówień i dostaw. Pozwoli to użytkownikom biznesowym na podejmowanie strategicznych decyzji bez potrzeby odwiedzania kadry zarządzającej aby uzyskać dodatkowe informacje. Wzmacniając pozycję użytkowników pierwszej linii, pracownicy mogą zwiększyć swoją produktywność i szybciej podejmować świadome decyzje.

Czytaj całość artykułu tutaj:  http://erp-view.pl/business_intelligence/qlik_sense_wizualizuje_procesy_wloskiego_detalisty.html

openmediagroup