Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Rodzinna promocja po raz kolejny w Parku Wodnym Koszalin

Grudzień to okres magiczny ze względu na zbliżające się święta. Jednocześnie to czas niezwykle intensywny, związany z bożonarodzeniowymi przygotowaniami. Aby nieco umilić to oczekiwanie, Park Wodny Koszalin postanowił przedłużyć specjalną rodzinną promocję. Mowa o Rodzinnym Grudniu,

dzięki któremu dzieci oraz ich opiekunowie mogą przez cały miesiąc korzystać z promocyjnego 3-godzinnego pobytu w strefie rekreacji aquaparku.

Grudzień w Parku Wodnym Koszalin zapowiada się bardzo obiecująco. W ofercie pojawią się nowe promocje oraz przygotowywane są pełne świątecznej magii wydarzenia. To jednak nie wszystko, ponieważ znajdują się także oferty, które są kontynuowane, ze względu na duże zainteresowanie nimi. Mowa o Rodzinnym Grudniu, czyli promocji dla rodzin, która przewiduje 3 – godzinny pobyt w strefie rekreacji Parku Wodnego Koszalin w niezwykle atrakcyjnej cenie.

- Przez cały miesiąc Park Wodny Koszalin zaprasza rodziny do skorzystania ze specjalnej oferty promocyjnej ,,Rodzinny grudzień”. W ramach promocji dzieci i ich dorośli opiekunowie mogą korzystać z promocyjnego, 3-godzinnego dostępu do strefy rekreacji. „Bilet rodzinny 2+1? kosztuje w promocji 45 zł. Oferta adresowana jest także większym rodzinom: dopłata za każde kolejne dziecko wynosi 10 zł, co oznacza, że rodzice z trójką dzieci za 3-godzinny pobyt w strefie rekreacji zapłacą tylko 65 złotych! – wyjaśniła Danuta Kaźmierczak z Działu Marketingu Parku Wodnego Koszalin.

Warto pamiętać, że każda aktywność fizyczna posiada swoje zalety, natomiast ta wykonywana w wodzie przewyższa je wszystkie o głowę. Zdrowe ciało, poprawa kondycji, równomiernie rozwinięte mięśnie to tylko niektóre z rezultatów pływania i nie tylko. Ruch w wodzie przynosi korzyści nie tylko dla figury, ale i dla zdrowia fizycznego, jak i psychicznego. Natomiast jeżeli połączymy te aktywności z spędzaniem czasu w gronie najbliższych, efekt będzie podwojony.

Promocja Rodzinny Grudzień obowiązuje od 1 do 31grudnia, każdego dnia tygodnia, w godzinach od 9:00 do 22:00. Osoby chcące skorzystać z oferty mogą zakupić bilet rodzinny 2+1 i spędzić trzy wspaniałe godziny w strefie rekreacji Parku Wodnego Koszalin. Baseny ( w tym do nauki pływania i dla dzieci), jacuzzi, sztuczne rzeki, gejzery powietrzne, wodospady rurowe czy też dostarczające adrenaliny zjeżdżalnie to tylko niektóre z atrakcji, jakie czekają na odwiedzających koszaliński aquapark. Z pewnością każdy członek rodziny znajdzie coś dla siebie.

Warto także przypomnieć, że dotychczas promocja rodzinna odbywała się jedynie w środy. Natomiast już w październiku i listopadzie, Park Wodny Koszalin postanowił wydłużyć ten okres, o cały miesiąc a tym samym pozwolić rodzinom korzystać ze wspaniałych atrakcji jednego z najnowocześniejszych aquaparków w Polsce przez siedem dni w tygodniu.

* * *
Park Wodny Koszalin to najnowocześniejszy aquapark na Pomorzu, który do użytku został oddany 30 lipca 2015 r. Obiekt, wyposażony w szereg atrakcji wodnych, strefę saun, dwie siłownie,  zewnętrzny plac zabaw i część gastronomiczną, mieści się w Koszalinie, przy ul. Rolnej 14. Administratorem obiektu jest Zarząd Obiektów Sportowych Sp. z o.o. W strefie rekreacyjnej Parku Wodnego znajduje się sześć basenów, z których dwa umiejscowione są na zewnątrz, a jeden czynny jest przez cały rok. Park posiada sześć zjeżdżalni, najdłuższa z nich, Anakonda, ma aż 176 m długości. W wewnętrznej strefie rekreacji znajdziemy m. in. baseny: sportowy, do nauki pływania, dla dzieci, a także rwącą rzekę, sztuczną falę i wiele innych atrakcji. W części rekreacyjnej można korzystać z leżanek basenowych, wodospadów rurowych, gejzerów powietrznych, jacuzzi, ściennych masażerów oraz zjeżdżalni wodnych. Strefa saun to szczególne miejsce w aquaparku, bogata różnorodność saun i łaźni spełni oczekiwania najbardziej wymagających klientów.Inwestorem jest Miasto Koszalin. Budowa Parku Wodnego Koszalin dofinansowana została z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Programu Regionalnego Narodowa Strategia Spójności.

KONTAKT:

Park Wodny Koszalin