Technologie » Komputery

Rozwiązanie Kaspersky Lab do szyfrowania danych zdobywa uznanie w branży

Kaspersky Lab informuje, że organizacja Forrester Research Inc. wysoko oceniła firmę w swoim badaniu rozwiązań do szyfrowania dla punktów końcowych.

Według Forrester Wave™ Endpoint Encryption, Q1 2015*, rozwiązanie Kaspersky Lab może sprawdzić się w firmach poszukujących wszechstronnego pakietu bezpieczeństwa punktów końcowych w atrakcyjnej cenie.

W raporcie możemy przeczytać: „Rozwiązanie do szyfrowania punktów końcowych firmy Kaspersky Lab jest unikatowe, ponieważ narzędzia w ramach szyfrowania punktów końcowych nie są sprzedawane oddzielne w stosunku do całego pakietu bezpieczeństwa. Daje to ekspertom ds. operacyjnych oraz bezpieczeństwa korzyści związane z łatwością zarządzania i integracji polityki ochrony. Rozwiązania mobilne firmy są wszechstronne i obejmują szyfrowanie punktów końcowych, plików/folderów oraz kontrolę nośników”.

Aby zakwalifikować się do badania Forrester Wave, firmy musiały spełnić kilka kryteriów obejmujących: dostępność w sprzedaży komponentu szyfrowania w czasie przeprowadzania badania, połączenie kilku technologii szyfrowania w jednym produkcie, ponad 1 000 klientów korporacyjnych (z których każdy posiada ponad 1 000 pracowników) oraz/lub sprzedaż ponad miliona licencji od momentu wydania produktu.

Rozwiązanie Kaspersky Lab zapewniające szyfrowanie, dostępne w ramach Kaspersky Endpoint Security for Business, to skuteczne narzędzie służące do ochrony danych korporacyjnych na różnych poziomach – folderów, plików lub dysków – w zależności od wymagań klientów. Komponent ten może być zarządzany za pośrednictwem scentralizowanej konsoli administracyjnej, co jeszcze bardziej usprawnia pracę działu IT.

* Raport sporządzony przez Chrisa Shermana, 16 stycznia 2015 r.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/news.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.