Kultura, sztuka » Kultura

Rusza nowy, kulinarny serial TVN z udziałem Onwelo

TVN już w najbliższy weekend wyemituje premierowy odcinek swojej nowej produkcji „Na Noże”. To pierwszy kulinarny serial TVN, którego planem stało się wiele lokalizacji na terenie Warszawy, wyróżniających się niezwykłym wystrojem wnętrz.

„Na noże” opowiada historię 33-letniego Jacka (w tej roli Wojciech Zieliński), ambitnego szefa kuchni, który postanawia otworzyć własną restaurację. Tym samym staje w szranki ze znanym kucharzem innej restauracji – Darkiem (grany przez Piotra Stramowskiego), który również ma ambicje założenia własnego biznesu.

Tak zaczyna się rywalizacja dwóch wyjątkowych szefów kuchni, których kulinarne koncepcje różnią się diametralnie. Jacek stawia na prostotę oraz wspiera lokalne polskie produkty. Darek natomiast dąży do stworzenia kuchni molekularnej, gdzie do gotowania wykorzystuje się sposoby naukowe, zaczerpnięte w szczególności z fizyki oraz chemii.

W serialu nie zabraknie również uwielbianych przez widzów wątków miłosnych. Te miłosne, biznesowe i przede wszystkim kulinarne zmagania zostały sfilmowane na tle wyróżniających się designem lokalizacji w Warszawie. Jedną z nich było warszawskie biuro Onwelo, nowoczesnej spółki IT działającej w Polsce oraz na świecie. Biuro tej firmy posłużyło m.in. do zrealizowania sceny z Jackiem, który próbuje pozyskać dla swojego projektu bardzo ważnego sponsora.

„Uwagę ekipy z TVN zwrócił nieszablonowy design naszego biura oraz sposób organizacji przestrzeni, ułatwiający zwiększenie efektywności pracy, ale również będący dla pracowników idealnym miejscem spotkań oraz relaksu. Filmowcy poprosili o zgodę na nakręcenie kilku serialowych scen właśnie u nas, z czego bardzo się cieszymy” – mówi Anna Śniegowska, Marketing & Communication Manager w Onwelo.

Oprócz niezwykłej scenerii, powodem, dla którego warto obejrzeć nową produkcję TVN, jest plejada występujących w niej gwiazd. Obok Wojciecha Zielińskiego i Piotra Stramowskiego wystąpią także m.in. Weronika Książkiewicz, Piotr Głowacki oraz Joanna Jarmołowicz. Najsilniejszym magnesem dla widzów powinny być jednak liczne inspiracje kulinarne, których nie zabraknie w serialu.

W tej sytuacji nie pozostaje nic innego, jak tylko zapewnić sobie czas wolny na premierę serialu już w najbliższą niedzielę, 4.09.2016 o godz. 21:30 w TVN.

Onwelo