Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Rusza połączenie z Gdańskiem!

90 minut w komfortowych warunkach – tylko tyle dzieli teraz Wrocław od Morza Bałtyckiego. W piątek 1 lipca Eurolot otwiera bezpośrednie połączenie lotnicze z Gdańskiem. Wielkiemu otwarciu towarzyszy wielka akcja promocyjna.

Pociąg z Wrocławia do Gdańska jedzie ponad 8 godzin. Samochodem dotrzemy najszybciej w niecałe 6. Dzięki nowemu połączeniu lotniczemu nad polskie morze dolecimy w zaledwie 1,5 godziny. Pierwszy rejs z Portu Lotniczego Wrocław do Gdańska  już w piątek, 1 lipca, o godz. 15.30.

- Zainteresowanie biletami na połączenia ,,Naszymi Międzymiastowymi" jest naprawdę spore i dziś wiemy na pewno, że Polacy chcą latać także po kraju. Dlatego wciąż myślimy o rozbudowie siatki połączeń. Niewykluczone, że decyzje w tej sprawie zapadną już wkrótce - mówi Mariusz Dąbrowski, prezes zarządu Eurolot S.A.

Samoloty do Gdańska będą kursować codziennie. W wakacje zaplanowano po dwa połączenia dziennie we wtorki i czwartki oraz po jednym w pozostałe dni. Od 1 września od poniedziałku do piątku będą dwa połączenia dziennie, a w weekend po jednym. Na trasie latać będą maszyny typu ATR-42 z 47 miejscami na pokładzie.

Najtańsze bilety na trasie Wrocław-Gdańsk, według zapowiedzi przewoźnika, będą kosztować 195 złotych, a średnia cena biletów nie przekroczy 300 złotych. Cena zawiera wszystkie opłaty, włącznie z kosztem przewozu bagażu. Eurolot wprowadził również 50-procentową zniżkę dla dzieci do 14 roku życia. Sprzedaż biletów prowadzona jest od 1 czerwca przez system rezerwacyjny Eurolotu.

Otwarciu połączenia towarzyszy szeroka akcja promocyjna we Wrocławiu. Informacje można znaleźć w mediach oraz na bilbordach. Namiastkę lotniczej podróży będzie można poczuć w Galerii Dominikańskiej. - W najbliższy weekend 2 i 3 lipca ruchome schody zamienią się tam w trap, prowadzący do atrapy samolotu, gdzie będą czekać stewardessy i ubrani w stroje kąpielowe pasażerowie lotu do Gdańska - mówi Monika Półtorzycka-Jon, specjalista ds. marketingu i PR Portu Lotniczego Wrocław. Na odwiedzających galerię będą czekały konkursy z nagrodami - biletami lotniczymi do Gdańska.

Port Lotniczy Wrocław