Dom » Nieruchomość

Ruszyła sprzedaż mieszkań na osiedlu Kępa Mieszczańska

Firma Rafin rozpoczęła sprzedaż mieszkań na budowanym osiedlu Kępa Mieszczańska we Wrocławiu.

Rafin jest pierwszym deweloperem który sprzedaje mieszkania w środkowej, zielonej części Wyspy. Do końca września przyszłego roku wybudowanych zostanie 110 mieszkań. Docelowo, w dwóch ośmiopiętrowych budynkach, powstanie ponad 200 mieszkań. W ofercie znalazły się mieszkania o zróżnicowanych układach: kawalerki ok 25 mkw., nieco większe mieszkania 32 mkw., dużo popularnych mieszkań 2 i 3-pokojowych od 50 do 60 mkw. oraz apartamenty od 80-90 mkw. z widokiem na okolicę oraz Rynek Starego Miasta.

Jak mówi Zbigniew Maćków, projektant budynków:Większość mieszkań ma ekspozycję południowo-wschodnią z bardzo dobrym nasłonecznieniem. Mieszkania są rozkładowe, dostępne dla osób niepełnosprawnych. Kępa Mieszczańska to największa i najbardziej zielona wyspa w centrum Wrocławia. Jest to również miejsce dotąd nieodkryte i niedostępne. Mieszkańcy osiedla Kępa Mieszczańska będą jednymi z pierwszych, którzy stworzą nową historię tego miejsca”.

EGO