Gospodarka » Żywność

Ryż Biały marki Britta – uniwersalny dodatek

Ryż Biały marki Britta to wysokiej jakości ryż długoziarnisty, pochodzący ze specjalnie wyselekcjonowanych plantacji. Ze względu na możliwość wszechstronnego zastosowania, sprawdza się zarówno jako dodatek do dań tradycyjnych, jak i egzotycznych.

Ryż Biały Britta doskonale komponuje się z potrawami mięsnymi, warzywnymi oraz rybnymi. Jego delikatny aromat sprawia, że smakuje wyśmienicie podawany z wyrazistymi sosami. Wzbogaca również wartość posiłków przyrządzanych na słodko. Można dodawać go do ciast i deserów. Co ważne, ryż biały poza walorami smakowymi, posiada także istotne składniki odżywcze. Jest produktem naturalnie lekkostrawnym i niskotłuszczowym. Zaleca się go szczególnie osobom prowadzącym aktywny tryb życia, gdyż bogaty w węglowodany, dostarcza organizmowi potrzebnej energii.

Aby przygotować Ryż Biały Britta wystarczy 15 minut. Ponieważ charakteryzuje się on twardą strukturą, po ugotowaniu jest lekki, sypki i nigdy się nie skleja. Produkt jest dostępny w praktycznych torebkach po 100g.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
Marka: Britta
Produkt: Ryż Biały