Technologie » Komputery

Sage otwiera w Warszawie nowe Centrum Deweloperskie

W kwietniu w Warszawie zacznie działać nowe Centrum Deweloperskie. Będą w nim powstawać globalne rozwiązania chmurowe. W początkowym okresie funkcjonowania warszawskiego DevLabu zatrudnienie w nim znajdzie 50 osób. Jest to kolejny etap dynamicznego rozwój polskiego oddziału Sage.

Pod koniec 2016 roku, prezentując rekordowe wyniki finansowe, Piotr Ciski, dyrektor zarządzający polskim oddziałem Sage, zapowiedział inwestycję w kolejne centrum badawczo-rozwojowe. Niespełna cztery miesiące później firma ogłasza, że już w kwietniu uruchomi w Warszawie nowe Centrum Deweloperskie, w którym będą rozwijane globalne produkty cloudowe – Sage X3 oraz Sage One. Zatrudnienie znajdzie w nim 50 osób – programistów, analityków, architektów i specjalistów UX. Wśród 2,5-tysięcznej społeczności programistów Sage na świecie, w tej chwili 450 pracuje nad rozwojem produktów w technologii chmurowej.

Sage przewiduje dalszy rozwój Centrum i zwiększenie zatrudnienia docelowo nawet do 100 osób.

Polscy programiści należą do światowej czołówki. W Grupie Sage także doceniane są ich zdolności. Dlatego właśnie w Polsce będą rozwijane dwa ważne dla firmy produkty chmurowe – przekonuje Piotr Ciski.
Obok inwestycji w rozwój lokalnych produktów, powstanie warszawskiego Centrum to kolejna duża inwestycja Grupy Sage w Polsce. W perspektywie 3-letniej firma zainwestuje w nowy DevLab kilkadziesiąt milionów złotych.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://magazynit.pl/kraj/sage-otwiera-w-warszawie-nowe-centrum-deweloperskie.html

openmediagroup

Zamów opracowanie informacji prasowej

Dziś:
Wojtek Drewniak (HBC) w Empik Kazimierz, Kraków, ul. Podgórska 34, godz. 18:00
Za 1 dzień:
Agnieszka Krawczyk - spotkanie autorskie w empik Bonarka, Kraków, 27.04, godz. 18:30
Wróźbita Maciej z wizytą w empiku Bonarka, Kraków, 26.04, godz.18:00