Technologie » Komputery

Sage wśród największych europejskich dostawców oprogramowania

Grupa Sage zajęła trzecią pozycję w rankingu Truffle 100, klasyfikującym największych europejskich producentów oprogramowania.

Od 9 lat ranking Truffle 100 prezentuje stu największych w Europie producentów i dostawców oprogramowania sklasyfikowanych według osiągniętych przychodów. Sage Group plc w ostatnim zestawieniu zajmuje trzecią pozycję notując sprzedaż oprogramowania w 2013 r. na poziomie 1 522,6 mln Euro. Całkowite przychody grupy w tym samym okresie wyniosły 1 602,8 mln Euro.

To wielki sukces dla całej Grupy Sage – powiedział Piotr Ciski, szef polskiego oddziału Sage – Jestem dumny z tego, że nasza spółka także przyczyniła się do tego wyniku.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.sage.erp-view.pl/erp/sage_wsrod_najwiekszych_europejskich_dostawcow_oprogramowania.html

openmediagroup