Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Salon urody. Jak wybrać ten najlepszy?

Jeszcze do niedawna wizyty w salonach urody były zarezerwowane jedynie dla nielicznych. Wysoki koszt usług skutecznie zniechęcał większość Polek do odwiedzania gabinetów kosmetycznych.

Jednakże wraz z rozwojem nowoczesnych technologii, a przede wszystkim stale rosnącej konkurencji w branży medycyny, kosmetologii estetycznej, zabiegi upiększające stały się coraz bardziej popularne.

Rodzaje salonów urody

Gabinety zajmujące się pielęgnacją urody najłatwiej podzielić ze względu na zakres oferowanych w nich usług. Najbardziej rozpowszechnione są wszelkiego typu salony kosmetyczne. Panie mogą w nich wykonać standardowe zabiegi poprawiające urodę, takie jak manicure, pedicure, strzyżenie i koloryzację włosów, a także skorzystać z porad kosmetyczki lub stylistki.

Nieco inny rodzaj salonów urody stanowią gabinety odnowy biologicznej. Oferowane w nich zabiegi SPA mają przede wszystkim działanie odmładzające i relaksacyjne.

Ostatni rodzaj gabinetów urody stanowią kliniki medycyny estetycznej. Są to miejsca, w których panie mogą wykonać operacje plastyczne lub poprawić swój wygląd w sposób mniej inwazyjny.

Od nadmiaru głowa boli

Rynek usług kosmetycznych rozwija się bardzo dynamicznie, w związku z czym coraz trudniej wybrać odpowiedni salon urody. Z jednej strony powstają ekskluzywne gabinety kosmetyczne, proponujące swoim klientkom usługi na najwyższym poziomie, z drugiej strony z roku na rok przybywa małych salonów urody, które stale poszerzają zakres swoich usług. Jak w takim razie wybrać najlepsze miejsce? Najlepiej kierując się zasadą złotego środka. Niepozorne, znajdujące się na większych osiedlach salony urody mogą być doskonałym miejscem spotkań z przyjaciółką, a jakość wykonywanych w nich zabiegów nie musi odbiegać od najlepszych, hotelowych gabinetów SPA.

Sąsiadka prawdę ci powie

Najprostszym sposobem, aby wybrać dobry salon urody w Toruniu, jest skorzystanie z tzw. poczty pantoflowej. Jeśli zamierzamy wykonać zabieg kosmetyczny, zapytajmy koleżankę z pracy lub sąsiadkę spacerującą z dzieckiem, czy mogłaby nam polecić jakieś ciekawe miejsce. Dobrą metodą jest również sprawdzenie w internecie opinii na temat konkretnego gabinetu. Oczywiście salony mogą umieszczać swoje rekomendacje, jeśli jednak dobrze poszukamy, z pewnością uda nam się znaleźć szczere i wiarygodne opinie. Swoją drogą na pewno możemy zaufać wynikom znajdującym się na Mapach Google w danej miejscowości, gdyż tylko najlepsze i najczęściej odwiedzane salony mają szansę, aby się tam znaleźć.

henryk.frolena