Gospodarka » Żywność

Samo zdrowie na talerzu - Makrela w galarecie

Okazuje się, że od lat do najpopularniejszych produktów SEKO S.A. należy „Makrela w galarecie”, która jest jedną z najsmaczniejszych i najzdrowszych ryb morskich, dostępnych na krajowym rynku. Jej mięso jest powszechnie uznane i doceniane przez smakoszy oraz zwolenników zdrowej kuchni.

Jak pokazują statystyki, w porównaniu z innymi mieszkańcami Europy, Polacy jedzą zbyt mało ryb.

Nie jest to zgodne z zaleceniami dietetyków, gdyż te morskie (w szczególności!) stworzenia to niezwykle ważny segment piramidy żywieniowej. Jednak nie tylko wpływ na zdrowie jest istotnym czynnikiem doboru naszych potraw. Ogromną zaletą makreli jest jej wyborny smak, zwłaszcza, gdy jest ona umiejętnie i z pomysłem przyrządzona.

„Makrela w galarecie" SEKO S.A. to potrawa na zimno, z warzywami, m.in. marchwią, kukurydzą i groszkiem. Staranna selekcja warzyw doskonale komponuje się z delikatnością mięsa ryby, w której Polacy rozsmakowują się od lat. Może jest to więc najlepszy moment dla wciąż nieprzekonanych, by przełamać mięsne nawyki żywieniowe i skusić się na pyszną oraz bardzo zdrową rybkę z morza? Z całą pewnością!

Kilka powodów, by zajadać się makrelą

Dobroczynnego wpływu na zdrowie człowieka tłustych ryb morskich (których dumną przedstawicielką jest makrela właśnie) nie da się po prostu przecenić. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, jodu, fosforu, potasu, wapnia, żelaza, oraz witamin A, D i E sprawia, że Eskimosi, Japończycy, Islandczycy czy Finowie, których dieta jest bogata w ryby, znacznie rzadziej cierpią m.in. na choroby serca i układu krwionośnego.

- Częste spożywanie mięsa makreli - zauważa Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy - każdemu pozwala cieszyć się zdrową cerą, mocnym sercem, niskim ryzykiem zachorowania na raka, lepszym wzrokiem i doskonałą pamięcią. Nie można również zapominać, że rybna dieta działa antydepresyjnie, przeciwzapalnie oraz zapobiega demencji starczej!

Kolejną zaletą „Makreli w galarecie" firmy SEKO S.A. jest jej nowe, nieduże (200 g) i przyjemne dla oka oraz niezwykle szczelne opakowanie, które gwarantuje świeżość i niepowtarzalny smak tej rybnej przekąski.

Wszystkie produkty firmy SEKO S.A. dostępne są w ogólnopolskich oraz regionalnych sieciach renomowanych sklepów i marketów. SEKO S.A. to światowej jakości polskie produkty, od polskiego producenta!

Więcej informacji na: www.sekosa.pl

Skład: makrela, warzywa, galareta