Technologie » AGD - RTV

SANYO PLC-XF71 - profesjonalne narzędzie do projekcji

Dzięki jasności 10 000 ANSI lumenów i wysokiemu kontrastowi, projektor PLC-XF71 pozwala na projekcje w dużych salach i otwartych przestrzeniach

Firma SANYO przedstawia swój najnowszy projektor o rozdzielczości XGA (1024x768) przeznaczony do profesjonalnych zastosowań w dużych salach kinowych, audytoriach, na imprezach plenerowych, itp. Projektor ma jasność 10 000 ANSI lumenów, zestaw specjalnych filtrów polaryzacyjnych oraz kontrast 3000 :1. Dzięki tym parametrom, projektor PLC-XF71 jest doskonały w przypadku mocnego oświetlenia zewnętrznego. Duży wybór  akcesoriów pozwala na optymalne dostosowanie jego możliwości do szerokiej zastosowań i aplikacji. Zaawansowany system automatycznej wymiany filtrów powietrza ułatwia jego eksploatację.

Wysoka wydajność, nieporównywalna jakość projekcji, niskie koszty

Projektor PLC-XF71 wyposażony jest w dwie lampy o mocy 330W, które działają w systemie równoległym. Łącznie generują one obraz o jasności 10 000 ANSI lumenów, wytwarzając nawet jaśniejsze światło niż oferował poprzedni model projektora. W połączeniu z nowymi filtrami polaryzacyjnymi, które eliminują wszelkiego rodzaju refleksy światła, model PLC-XF71 daje kontrast na poziomie 3000:1, w wysokiej rozdzielczości z separacją kolorów i pełnym bogactwem nasyconych barw.

SANYO zastosował w projektorze wydajne, nieorganiczne panele LCD, które w połączeniu z wysoką jasnością i kontrastem zapewniają doskonałej jakości obraz. Panele LCD w niewielkim stopniu absorbuje promieniowanie UV, co wydłuża czas bezawaryjnej pracy i jednocześnie zapewnia wysoki stopień bezpieczeństwa inwestycji. Jednocześnie, projektor PLC-XF71 został wyposażony w Active Maintenance Filter (AMF) – system który wykonuje automatyczną zmianę filtrów powietrza. Kaseta z dziesięcioma wkładami filtrującymi, w momencie kiedy następuje zużycie filtra, dokonuje jego wymiany (przewinięcia). Dzięki temu rozwiązaniu, nie trzeba serwisować urządzenia pod kątem nowych filtrów powietrza aż do 10 000 godzin jego pracy.

Elastyczność to podstawa

Wiele zaawansowanych funkcji sprawia, że projektor ten jest gotowy na wszystkie ewentualności. Projektor ma elektrycznie sterowany system zdalnego pochylania obiektywu (Lens Shift), który pozwala na przemieszczanie obiektywu zarówno w pionie jak i poziomie dla osiągnięcia efektu idealnego ustawienia prostopadle od ekranu – nawet jeżeli PLC-XF 71 nie może być umieszczony w osi ekranu. Ta funkcja ułatwia również precyzyjne ustawienie wielu projektorów przy budowie tzw. ścian obrazu. Co więcej, PLC-XF 71 ma liczne funkcje dla optymalizacji obrazu.

Elastyczność zapewnia również szeroka gama wymiennych obiektywów dedykowanych dla modelu PLC-XF71. Dostępnych jest dziesięć obiektywów: od szerokokątnych, przez standardowe, po teleobiektywy.

SANYO oferuje opcjonalne, wymienne karty połączeniowe. Przykładowo karta sieciowa i system sterowania przez sieć LAN upraszcza zadanie utrzymywania i sterowania projektorem. Karta „warp and blending’’ pozwala na projekcję na falistych powierzchniach, jak również proste tworzenie tzw. ścian obrazu przy użyciu wielu projektorów.

Cena, dostępność i gwarancja

Projektor PLC-XF71 będzie dostępny Polsce na początku marca br.

Sugerowana cena detaliczna wynosi 52.000 PLN + VAT.

Projektor objęty jest 3 letnią gwarancją (gwarancja na lampę wynosi 90dni/300h).

Zdjęcia dużej rozdzielczości są na stronie: http://www.sanyo.de/press/press_images2.asp?lg=D&n1=2&n2=2&Images=Projektoren

Dane techniczne: http://www.sanyo.de/produkte_daten/projektoren/datasheet_pdf/SANYO_PLC-XF71_E_19022009.pdf

Informacje o SANYO Fisher Sales (Europe) GmbH:Firma SANYO Fisher Sales (Europe) GmbH została założona w 1977 r. z siedzibą w Monachium w Niemczech. Jest to spółka zależna koncernu SANYO Electric Co. Ltd. Jako centrala handlowa, firma zajmuje się obecnie koordynacją wszelkich działań handlowych i marketingowych na terenie Europy, z wyłączeniem Hiszpanii i Wielkiej Brytanii, w zakresie takich linii produktowych jak projektory, monitory LCD, elektronika konsumencka, obrazowanie cyfrowe, telefony komórkowe i systemy bezpieczeństwa.SANYO jest jednym z największych producentów projektorów na świecie. Produkty tej marki wyróżniają się innowacyjnością, doskonałą jakością i wszechstronnością zastosowań. Kompletna linia produktowa obejmuje modele do kina domowego, projektory biznesowe i do zastosowań edukacyjnych, aż po profesjonalne urządzenia na potrzeby imprez masowych i kina domowego.  Uzupełnieniem tej rozbudowanej rodziny są monitory LCD.

Informacje o SANYO Electric Co., Ltd. www.sanyo.comSANYO Electric Co., Ltd. dąży do tego, aby stać się „dostawcą zaawansowanych rozwiązań środowiskowych i energetycznych”. Działalność SANYO obejmuje szeroki zakres produktów konsumenckich i komercyjnych, takich jak wyposażenie dla firm, akumulatory, urządzenia audio-wideo, IT i komunikacyjne, urządzenia domowe i elektroniczne oraz inne. Kierując się wizją wyrażoną w haśle „Think GAIA”, SANYO pragnie oferować najnowocześniejsze rozwiązania sprzyjające zrównoważonemu rozwojowi, łącząc ze sobą liczne oryginalne technologie.  www.sanyo-polska.pl

Obsługa public relations malgorzata.blachnio@indalo.pl mobile (+48) 509 047 721

Indalo PR