Gospodarka » Żywność

Sery korycińskie w Centrum Janki

W nadchodzący weekendy w Centrum Janki odbędzie się jarmark regionalny, na którym dostępne będą m.in. sery korycińskie – przysmak z Podlasia.

W weekend od 16 do 18 marca 2012 r. podczas jarmarku regionalnego w Centrum Janki można będzie kupić sery korycińskie. Ten lokalny przysmak pochodzący z Podlasia powstał w XVII wieku i od tego czasu zdobył uznanie w różnych częściach kraju. W 2004 r., sery korycińskie zwane „swojskimi" zostały uhonorowane Perłą - nagrodą dla najlepszych polskich produktów regionalnych, a w 2005 r. zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ser koryciński nie zawiera konserwantów i polepszaczy, dzięki czemu jest smaczny i zdrowy. Gospodynie, członkinie Zrzeszenia Producentów Sera Korycińskiego, doprawiają go dodając paprykę, czosnek lub zioła.

Podczas jarmarku regionalnego można będzie kupić także produkty z Mazowsza, Małopolski i Warmii, a wśród nich pieczywo, wędliny, miody, soki owocowe, domowe pierogi, ogórki kiszone, smalec, słodycze. Na straganach prezentowane będzie również rękodzieło artystyczne. Jarmark będzie czynny w piątek od godz. 9.00 do 23.00, w sobotę od godz. 9.00 do 21.00, a w niedzielę od godz. 9.00 do 20.00.

Właścicielami Centrum Janki są:
• Spółka celowa CH Janki Sp. z o.o. należąca do GE Capital Real Estate Polish Retail Holdco Sarl. Asset Manager: GE Real Estate Poland Sp. z o.o.
• Leroy Merlin Inwestycje Sp. z o.o.
• Cinema City Sp. z o.o.
• Taima Investments Sp. z o.o.

Effective Public Relations