Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Sezon urlopowy już rozpoczęty

Wakacje z biurem podróży to nie tylko lipiec i sierpień. Dla podróżnych wrocławskiego lotniska trwają już od kwietnia, kiedy wystartowały pierwsze czartery. Na zakup wycieczek decydujemy się coraz wcześniej – popularnością cieszą się tegoroczne nowości: Tirana i Kefalonia.

Pierwsi pasażerowie Portu Lotniczego Wrocław polecieli na urlopy z biurami podróży już w kwietniu. W ofercie znalazły się Egipt (Hurghada), Turcja (Antalya) oraz Grecja – i to z dwa razy większą liczbą kierunków niż rok temu w analogicznym okresie (Rodos, Zakynthos, Korfu, Heraklion i Kreta). W maju dołącza do nich dodatkowo Hiszpania (Majorka). Docelowo  tego lata do dyspozycji pasażerów będzie ponad 20 kierunków czarterowych z wylotem z Wrocławia.

Dwa urlopy

Zdaniem eksperta podróżni dostrzegają wiele zalet wakacyjnego wypoczynku jeszcze przed apogeum sezonu letniego. - Wycieczki często są dostępne w niższych cenach, na miejscu nie ma jeszcze dużej liczby turystów, a w słonecznych kurortach pogoda już dopisuje – mówi Michał Kozak, manager ds. rozwoju ruchu czarterowego w Porcie Lotniczym Wrocław. – W tym roku zauważamy też, że podróżni chętniej decydowali się na oferty first minute. Zdają sobie sprawę, że mogą liczyć na największy wybór hoteli i terminów, a także zniżki i bonusy – dodaje.
Latem 2017 biura podróży powiększyły ofertę dostępnych z Wrocławia wycieczek 11-dniowych. W tym sezonie jest to w sumie aż 8 kierunków, w tym do Hiszpanii, Grecji i Turcji.

- Taka opcja z każdym rokiem staje się coraz bardziej popularna. Jest złotym środkiem, pomiędzy dominującymi dotychczas ofertami 7- i 14-dniowymi. Warto zauważyć, że coraz częściej decydujemy się na kilka urlopów w roku, a model 11-dniowy to umożliwia - mówi Michał Kozak.

Gorące nowości
W siatce czarterowej na lato 2017 znalazły się dwie nowości – Kefalonia w Grecji oraz Tirana w Albanii. Oba kierunki bardzo szybko zyskały dużą popularność. - Biuro podróży Itaka zdecydowało się nawet uruchomić loty do Albanii tydzień wcześniej. Do tego niewielkiego, wciąż nieodkrytego kraju turystów przyciągają zabytki, rozległe wybrzeża, a zwolenników aktywności liczne możliwości uprawiania sportów – mówi Monika Półtorzycka-Jon, manager ds. marketingu i PR Portu Lotniczego Wrocław. - Z kolei Grecja już od kilku sezonów cieszy się bardzo dużą popularnością. Kefalonia proponowana z kolei przez biuro podróży Grecos podtrzymuje ten trend – dodaje.

Wielkim zainteresowaniem u progu lata cieszy się również propozycja odpoczynku pod palmami na Półwyspie Iberyjskim. Pasażerowie mogą polecieć tam do Hiszpanii: na Majorkę, Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura i Lanzarote) i Barcelony. Do tego alternatywą jest portugalska Madera. Popularnością cieszą się też Bułgaria, Sycylia, Turcja i Egipt.

Z wrocławskiego lotniska zorganizowane wakacje oferują biura podróży: Coral Travel - Wezyr Holidays, Exim Tours, Grecos, Itaka, Neckermann, Rainbow Tours, Sun&Fun i TUI.

PREXPERT

~oewonga 2017-06-30 16:46:58

Witam! Norbi, kolejna pożyczka w wonga.com każdorazowo udzielana jest na indywidualnych warunkach. Można o nią wnioskować od razu po spłacie pierwszej pożyczki. Maksymalny limit dla kolejnych pożyczek w wonga.com może wynieść do 8000 zł, ale kwota ta i koszt ostatecznie są uzależnione od indywidualnie obliczanej zdolności kredytowej. Dodam, że Klienci wonga.com mają możliwość wzięcia udziału w Programie Korzyści, w którym najwięcej zyskują osoby terminowo spłacające swoje zobowiązania i rozwiązujące interaktywne testy na platformie Kapitalni.org. Spełniając te kryteria, przy kolejnej pożyczce można otrzymać lepsze warunki cenowe pożyczki.

Zapraszam do kontaktu z naszą infolinią pod numerem 22 388 88 88* lub skorzystania z chata na https://www.wonga.pl/live_chat?utm_source=centrumpr.

W razie pytań jestem do dyspozycji
    Tomasz | Ekspert wonga.com

* Koszt połączenia zgodny z taryfą opłat operatora.

~norbi 2017-06-15 10:59:57

A kolejna pożyczka to też takie same koszta?

~oewonga 2017-06-14 21:13:46

Witam! Kuga, dziękuję za skorzystanie z naszej oferty pożyczki. Na rynku polskim wonga.com udziela pożyczek krótkoterminowych od 50 zł do 1500 zł dla nowych Klientów (koszt pierwszej to 10 zł), ratalnych do 5000 zł dla nowych Klientów oraz 8000 zł dla stałych Klientów. Okres spłaty w przypadku pożyczki krótkoterminowej wynosi od 1 do 60 dni, natomiast w przypadku ratalnej do 18 miesięcy. Koszt pożyczki ratalnej jest ustalany indywidualnie po zbadaniu zdolności kredytowej. Aby wnioskować o pożyczkę należy przygotować: numer konta bankowego, dowód osobisty, adres e-mail oraz numer telefonu komórkowego (który będzie niezbędny do weryfikacji) i złożyć wniosek online na naszej stronie internetowej www.wonga.pl Decyzja o udzieleniu pożyczki podejmowana jest m.in. po sprawdzeniu wiarygodności kredytowej potencjalnych Klientów w BIK S.A. i biurach informacji gospodarczej oraz ocenie zdolności kredytowej Klientów.

W razie pytań jestem do dyspozycji
    Tomasz | Ekspert wonga.com

* Koszt połączenia zgodny z taryfą opłat operatora.

~kuga 2017-06-03 18:09:13

Urlop ważna rzecz - ja za tydzień lecę na Gran Canarię na all. Pożyczyłam 800zł w wonga i do tego mam odłożone trochę na koncie. Zbieram moje przyjaciółki i lecimy się pobawić 7 dni.