Moda » Odzież

Sięgnij po wiosenne dodatki

Torebka w stylu vintage, cienki pasek typu skinny belt, kocie okulary z lat 50-tych i ogromny egzotyczny naszyjnik to dodatki obowiązkowe na wiosnę. Czy masz je już w swojej szafie?

W sezonie wiosna/lato 2011 najbardziej trendy torebka to taka, która wyszperana zostanie z komody mamy lub babcinego strychu. Miłościwie panujący nam nieustannie od kilku sezonów vintage każe teraz sięgnąć do stylistyki lat 70. i 80. Takie też modele pokazali najsłynniejsi kreatorzy mody w swoich letnich kolekcjach (Gucci, Rochas, Louis Vuitton, Valentino, Prada, Fendi, Moschino).
Może być to trapezowa torba do ręki, albo małe cacuszko na ramie. Możesz sprawić sobie też haftowany worek na ramie, który świetnie uzupełni ubrania w stylu hippie. Na wybiegach dominowały torebki na cienkim pasku, proste, średniej wielkości z oryginalnymi klapkami. Największym hitem marki Gucci była np. mała torebka konduktorka. Ważne, żeby torby były w mocnych, nasyconych kolorach: czerwieni, błękitu, zieleni, różu, kanarkowej żółci i oranżu.

Niektóre modele pokazywane przez stylistów są niezwykle urocze. Wyglądają, jak zabawki dla małych dziewczynek elegantek. Bywają urzekająco słodkie i fikuśne. Czasem nie są większe od kopertówki. Od babci, z second-handu, albo z najnowszej kolekcji, nie istotne skąd ją weźmiesz, ważne abyś na lato miała torebkę vintage.

Tego lata powracają również wiklinowe torby i miękkie wygodne worki. Torebka w kształcie sakwy może mieć intensywny kolor, ale nie tylko. Może mieć też formę miękkiego skórzanego worka w kolorze halogenowego złota lub srebra. Taka także będzie trendy. Wiklinowe i plecione torby nosimy w tym sezonie nie tylko na plażę. Będą doskonale pasować do ubrań zarówno w stylu eko, jak i stylizowanych na lata 70.

Letnie paski powinny być cienkie. Skinny belt to absolutny must have sezonu. O szerokich teraz powinniśmy zapomnieć. Wielu projektantów wykorzystało eteryczne paseczki w swoich kolekcjach (YSL, Chermes, Burberry, Dior). Pasek zapinamy tradycyjnie, ale interesująco może również wyglądać, jeśli zawiążemy go w pasie nonszalancko na supełek lub kokardę.
Cienkim paskiem podkreślamy przede wszystkim talię w sukienkach oraz spodniach z wysokim stanem, szczególnie w przypadku takich modeli, które tracą urok, jeśli odpowiednio nie jest w nich wyeksponowana sylwetka. Długie skinny belts zakładamy również do kurtek i marynarek. Możemy nim owinąć talię kilka razy. Wąskim paskiem akcentujemy też luźny żakiet lub wiosenny trencz, albo dłuższy  kardigan.

Subtelne, cukierkowo kolorowe paski, które będą świetnie pasowały do letnich ubrań, wzorowane na najnowszych trendach znajdziemy w kolekcji marki BREMI (www.sklep.bremi.pl). Oferta producenta zawiera m.in. cienkie paski, które będą znakomitym dodatkiem do ubrań w stylu lat 70-tych.

Modne w tym sezonie będą także  kocie okulary nawiązujące do mody lat 50. i 60. (Dior). Oprawki w tym stylu mogą być zarówno czarne, jak i bardzo kolorowe. Fantazyjne kształty okularów retro idą w parze z odważnymi barwami. Jeśli takie modele nie są dla ciebie zbyt odważne, wzoruj się na propozycjach domu mody Fendi i Prada.
Na lato koniecznie musisz sprawić sobie również  egzotyczny naszyjnik. Absolutnie powinien być duży i oryginalny. Strojny i kolorowy. Przywodzący na myśl wakacje w dalekim kraju. Może być wykonany z piórek, koralików, sznurków, tiulu, lub szkiełek (Dior, Chanel, Jean Paul Gaultier, Armani).

Wszystkie ozdoby nosimy latem w wersji large. Wybierajmy duże kolczyki, bransolety, wisiorki lub nośmy wiele razem. Trendy są etno, albo retro, ale możemy założyć tak bardzo wyszukane, jak tylko podpowiada nam fantazja. Bransoletki na czasie to też te z charmsami, czyli zawieszkami. Wiszącymi breloczkami możemy również ozdabiać torebki.
… i na koniec kapelusz…
Wiosną i latem w tym roku możemy go nosić nieustannie. Nie da się zaprzeczyć, że dodaje charakteru. Wybór może paść na kapelusz z męskim rodem, zmysłowy i kobiecy z szerokim rondem lub niepokorny w stylu vintage.

o BREMI

Kolekcja BREMI (www.sklep.bremi.pl) zawiera ponad pół tysiąca modeli pasków (damskich, męskich i dziecięcych), duży wybór torebek damskich (w tym linię eleganckich torebek marki ANIES ZEIGER), torby i plecaki lniane oraz akcesoria galanteryjne. Produkty firmy oferowane są w ok. 2000 sklepach i punktach handlowych na terenie całego kraju i za zagranicą oraz w sklepie internetowym w przystępnych cenach.

Wysoka jakość wyrobów marki BREMI została wielokrotnie doceniona i nagradzana złotymi medalami na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Paski, torebki i dodatki znajdujące się w ofercie firmy wpisują się w trendy i stylistykę sezonu, proponowaną przez uznanych projektantów mody.

W portfolio BREMI znaleźć można szeroką gamę eleganckich, klasycznych damskich i męskich dodatków galanteryjnych. Ponadto firma oferuje również akcesoria utrzymane w sportowym i militarnym stylu, modele stylizowane na vintage, wieczorowe oraz paski i torebki ekologiczne. Eko propozycje marki uzupełniają kożuchy z wysokiej klasy syntetycznych skór.

BREMI Exclusive