Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Siła natury dla Twoich włosów

Lato to czas, który chętnie spędzamy na łonie natury. Kontakt z przyrodą poprawia nie tylko nasze samopoczucie, ale też wygląd. Seria kosmetyków do włosów Mrs. Potter’s, bazujących na ekstraktach roślinnych, to sprawdzony sposób na zdrowy wygląd Twoich włosów.

Moc z liści płynąca - Pozytywny wpływ natury na nasze zdrowie i urodę jest znany od dawna. Zioła i wywary z wielu roślin przez lata używane były jako leki i kosmetyki. Seria kosmetyków Mrs. Potter’s wykorzystuje moc przyrody i pomaga odpowiednio pielęgnować każdy rodzaj włosów. Na szczególną uwagę zasługują włosy zniszczone farbowaniem lub trwałą ondulacją. Potrzebują one nie tylko regeneracji, ale także stałej ochrony. Szampon Mrs. Potter’s z ekstraktem z ginkgo biloba wzmacnia włosy zniszczone farbowaniem. Jego formuła oparta jest na naturalnym składniku – wyciągu z miłorzębu japońskiego. Jest to drzewo występujące początkowo tylko w południowo – wschodniej części Chin. W XI wieku rozprzestrzenione zostało także na terenie Japonii, a w XVIII wieku sprowadzone do Europy. Wtedy też na Starym Kontynencie odkryto jego lecznicze i pielęgnacyjne właściwości. Wyciąg z miłorzębu regeneruje zniszczone włosy od nasady aż po same końce, nadając im lśniący połysk i głębię koloru. Dodatkowo szampon Mrs. Potter’s zawiera filtr chroniący włosy przed promieniowaniem słonecznym. Pozytywne działanie szamponu z ginkgo biloba, wzmocni balsam oraz odżywka bez spłukiwania.

Cytrynowa świeżość

Trawa cytrynowa to roślina pochodząca z krajów tropikalnych. Jej liście i korzenie charakteryzuje intensywny smak i zapach cytrynowy. Zawierają one dwa olejki: cytral i mircen, wykorzystywane w m.in. przemyśle perfumeryjnym. Roślina ta posiada wiele cennych właściwości. Napar z trawy cytrynowej stosowany jest jako napój odświeżający, wspomagający koncentrację i rozjaśniający umysł. Świeży cytrusowy aromat rośliny zainspirował twórców kosmetyków marki Mrs. Potter’s. Szampon i balsam z ekstraktem z trawy cytrynowej to unikalne połączenie cytrusowej świeżości i pielęgnacji. Kosmetyki te zwiększają objętość włosów cienkich i słabych, unosząc je delikatnie u nasady. Sprawiają, że włosy stają się mocniejsze i bardziej lśniące. Przyjemny cytrynowy, świeży zapach ma właściwości relaksujące i uspokajające. Od teraz każde mycie włosów stanie się prawdziwą ucztą dla zmysłów.

Gładkość i połysk

Szampon i odżywka 2 w 1 z serii Mrs. Potter’s z wyciągiem z mleczka bawełnianego, to kosmetyk przeznaczony do włosów trudnych do ułożenia. Pomaga w rozczesywaniu włosów po myciu oraz poskromieniu niesfornych kosmyków podczas ich modelowania. Bawełna od lat wykorzystywana jest jako środek łagodzący i nawilżający zarówno do skóry jak i do włosów.  Mleczko bawełniane zawiera flawonoidy, które mają działanie kojące i regenerujące. Dodatkowo nawilżają włosy i nadają im zdrowy, lśniący wygląd. Szampon z odżywką 2w1 Mrs. Potter’s pomaga pielęgnować włosy i skórę głowy bez używania dodatkowych kosmetyków po myciu. Specjalnie opracowana formuła i konsystencja szamponu zapewniają blask i łatwość modelowania, dzięki czemu Twoja fryzura na długo zachowuje sprężystość i  świeży wygląd.

Twórcy kosmetyków do włosów Mrs. Potter’s wykorzystują nie tylko właściwości roślin i ziół, ale także wiedzę i długoletnie doświadczenie specjalistów. W ten sposób powstały szampony, balsamy i odżywki przeznaczone do każdego rodzaju włosów. Wśród kosmetyków marki Mrs. Potter’s, można znaleźć produkty do mycia i pielęgnacji włosów z aloesem, melisą, arniką, imbirem, rumiankiem, dziegciem i mleczkiem owsianym.

Wyłącznym producentem i dystrybutorem kosmetyków do włosów marki Mrs. Potter’s jest firma Forte Sweden sp. z o.o.

Kontakt dla mediów:
Anna Zając
Triple PR
Ul. Elektoralna 24 lok. 73; 00-892 Warszawa
anna.zajac@triplepr.pl
www.triplepr.pl

Dossier

• Szampon, odżywka i balsam do włosów Mrs. Potter`s z ekstraktem z aloesu. Regeneracja i nawilżenie włosów suchych. Pojemność 500 ml (szampon i balsam), oraz 250ml (odżywka). Sugerowana cena detaliczna:  Szampon i balsam 500ml – 8,50 PLN. Odżywka 250 ml – 6 PLN
  • Szampon, odżywka i balsam do włosów Mrs. Potter’s z ekstraktem z Ginko biloba. Kosmetyki przeznaczone do włosów farbowanych, długotrwale chroniące kolor. Sugerowana cena detaliczna:  Szampon i balsam 500ml – 8,50 PLN. Odżywka 250 ml – 6 PLN
  • Szampon i balsam do włosów Mrs. Potter`s z ekstraktem z imbiru. Wzmacnia włosy i zapobiega ich wypadaniu. Pojemność 500 ml. Sugerowana cena detaliczna: Szampon i balsam -  8,50 PLN
  • Szampon i balsam do włosów Mrs. Potter`s z ekstraktem z melisy. Przeznaczone dla włosów tłustych u nasady i suchych na końcach. Pojemność 500 ml  Sugerowana cena detaliczna: Szampon i balsam -  8,50 PLN
  • Szampon i balsam do włosów Mrs. Potter`s z ekstraktem z rumianku. Nadaje świeżość i puszystość włosom skłonnym do przetłuszczania. Pojemność 500 ml  Sugerowana cena detaliczna: Szampon i balsam -  8,50 PLN