Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Sławy psychiatrii spotkają się w Bełchatowie

Klinika Wolmed w Dubiu k. Bełchatowa zaprasza na konferencję naukową.

Klinika Psychiatryczna i Terapii Uzależnień Wolmed w Dubiu k. Bełchatowa zaprasza lekarzy, psychologów, terapeutów i wszystkie zainteresowane osoby do udziału w VII Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Nowoczesne metody leczenia uzależnień i zaburzeń psychicznych”, która odbędzie się 12 października 2013 r. w Sport Hotelu w Bełchatowie. Wśród prelegentów wybitni specjaliści polskiej psychiatrii: prof. Lucyna Golińska, prof. Dominika Dudek, prof. Wojciech Gruszczyński, prof. Jerzy Vetulani. Podczas konferencji omówione zostaną tematy związane m.in. z efektywnością leczenia lekarzy uzależnionych od alkoholu, problemami agresji i przemocy w rodzinie oraz problematyką zależności alkoholowej, korzystnymi aspektami choroby dwubiegunowej. Moderatorem konferencji będzie Iwona Schymalla. Udział w konferencji premiowany jest 6 punktami edukacyjnymi. Jej szczegółowy program oraz formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie www.wolmed.pl , bliższe informacje pod nr tel. 44/635-63-03. Patronat honorowy nad konferencją objęli: wojewoda łódzki, Regionalne Centrum Polityki Społecznej, starosta bełchatowski, prezydent Bełchatowa oraz Fundacja Rozwoju Gminy Kleszczów.

marzena_and