Gospodarka » Żywność
Smakowite nowości w Street Art Deluxe
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Street Art Deluxe to otwarta niespełna miesiąc temu restauracja, proponująca dania kuchni fusion. W stylowym wnętrzu, łączącym elementy sztuki ulicznej i luksusu, w otwartej kuchni na oczach gości kucharze przygotowują zarówno klasyki: consome grzybowe czy steak T-Bone, jak i zaskakujące formą i smakami dania kuchni molekularnej. Chociaż samo jej otwarcie wzbudziło spore zainteresowanie już teraz Street Art Deluxe poszerza kartę.
Menu restauracji wzbogaciło się właśnie o zestawy lunchowe w cenie 29 zł, składające się zawsze z trzech dań. Od poniedziałku do piątku w porze lunchu (między 13:00 a 16:00) można tu wybrać na przykład zestaw składający się z chłodnika z buraków z sorbetem ananasowym i różowym pieprzem, duszonego kurczaka w śmietanie zapiekanego ziemniakami truflowymi i karmelizowaną gruszką w rozmarynie z lodami waniliowymi na deser.
Od przyszłego tygodnia natomiast Street Art Deluxe wprowadza nowe menu obiadów niedzielnych, oferowanych w godzinach 12:00-16:00. Cena zestawu to 47 złotych. Na premierową niedzielę restauracja proponuje rosół z kaczki z makaronem domowej roboty, po nim pieczeń wołową w ciemnym sosie z warzywami, pieczonymi ziemniakami, karmelizowaną żurawiną i szalotką oraz Yorkshire Pudding. Jak zapewnia szef kuchni, żaden niedzielny obiad nie obędzie się bez deseru Street Art Deluxe, który za każdym razem będzie niespodzianką, a stać się ma wizytówką restauracji.
Zarówno menu lunchowe, jak i to proponowane na niedzielny obiad będą się zmieniać, a o nowych propozycjach restauracja informuje na bieżąco – jak na nowoczesny koncept przystało – na swoim profilu na platformie Facebook.
Siłą Street Art Deluxe jest wyśmienita kuchnia kreowana przez szefa kuchni o ogromnym doświadczeniu i wiedzy, nagradzanego i znanego w łódzkim środowisku, nie tylko wśród osób z branży gastronomicznej, ale przede wszystkim wśród gości, którzy mieli okazję poznać jego kunszt. Dariusz Kuźniak stosuje najnowocześniejsze, awangardowe techniki gotowania, tj. sous–vide, czyli gotowanie w niskich temperaturach (slow cooking), pacojet, gotowanie na ciekłym azocie, nowe sposoby podawania sosów np. w formie piany przy użyciu syfonów czy Lecytyny. Receptury dań przygotowuje wyłącznie w oparciu o produkty świeże, z zastosowaniem wielu ryb, owoców morza i warzyw. W jego propozycjach istotne jest to, że walory smakowe w pełni dorównują stronie estetycznej.
Komentarze (0)