Firma » Biznes

Sokołów po raz kolejny laureatem „NAJLEPSZY PRODUKT 2017 – wybór konsumentów”

Produkty firmy Sokołów S.A. po raz kolejny zostały nagrodzone w ogólnopolskim badaniu „NAJLEPSZY PRODUKT 2017 – wybór konsumentów”. Tym razem wyroby Sokołowa wyróżniono w dwóch kategoriach: „Kiełbasy” oraz „Kabanosy”.

O tytuł Najlepszego Produktu zabiegały aż 272 artykuły spożywcze, chemiczne i kosmetyczne, wprowadzone do dystrybucji w okresie od 1 września 2015 roku do 30 września 2016 roku. Badaniu zostało poddanych 1000 ankietowanych, którzy mogli wskazać najlepsze ich zdaniem produkty. Grupę stanowiły osoby, które decydują lub istotnie współdecydują o zakupach dla swojego gospodarstwa domowego oraz używają objętych badaniem kategorii produktowych.

Podczas uroczystej gali 19 stycznia 2017 roku w hotelu Bristol w Warszawie, Cezary Jasiński, Dyrektor Spółki ds. Marketingu, odebrał z rąk organizatorów aż dwie nagrody. Sokołowskie „Kabanosy klasyczne” otrzymały srebrny medal w kategorii „Kabanosy”. Sokołów został także wyróżniony w kategorii „Kiełbasy” – srebrny medal otrzymała „Kiełbasa Polska ze szlachetną pleśnią”.

Nagrody i wyróżnienia zdobywane przez produkty Sokołów są potwierdzeniem ich wysokiej jakości, docenianej przez konsumentów. Firma wykorzystuje sprawdzone surowce, w dużej części pozyskiwane w ramach programów współpracy z hodowcami, a produkcja odbywa się zgodnie z wymaganiami uznanych międzynarodowych standardów IFS oraz BRC. Sokołów S.A. dba o dostarczanie klientom produktów o wysokich walorach smakowych, pozwalających komponować codzienny jadłospis w zdrowy i zbilansowany sposób.

Organizatorem badania „Najlepszy produkt 2017 – Wybór Konsumentów” jest Wydawnictwo Gospodarcze, a jego realizatorem – Instytut GfK Polonia.

roots_as