Gospodarka » Żywność

Sokołów z nową witryną dla miłośników salami

Sokołów z nową witryną dla miłośników salami
Zobacz więcej zdjęć »
Najlepszy surowiec, wysoka zawartość mięsa, odpowiednio długi proces dojrzewania oraz doświadczenie ekspertów przygotowujących od 25 lat jedyne w swoim rodzaju salami. Z okazji jubileuszu, Sokołów udostępnił nową witrynę www.salami.pl, dedykowaną miłośnikom właśnie tej kategorii wędlin.
Za ojczyznę salami uważa się kraje leżące nad Morzem Śródziemnym, gdzie ciepły i suchy klimat stworzył idealne warunki do powolnego dojrzewania i suszenia wędlin surowych. Obecnie salami produkuje się w wielu krajach, a największym jego producentem w Polsce, niezmiennie od 25 lat, jest oddział Sokołów S.A. w Dębicy.

W związku z rosnącym zainteresowaniem produktami na bazie salami, Sokołów zdecydował się na stworzenie dedykowanej witryny www.salami.pl. Na nowej stronie została zaprezentowana szeroka oferta produktów oraz ciekawe inspiracje kulinarne.

- Nasza nowa witryna to nie tylko baza produktowa, ale również kompendium wiedzy, którą powinien posiadać każdy miłośnik salami. Ważne jest, aby konsumenci mieli świadomość, że dobry produkt musi być wykonany z odpowiedniego surowca przez ludzi, którzy doskonale znają się na swojej pracy - mówi Marcin Bałanda, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji.

Oddział Sokołów S.A. w Dębicy jest najstarszym i największym w Polsce producentem salami. Jako jedyny w Polsce posiada dojrzewalnię, w której powstają produkty z naturalną pleśnią.

- Staramy się nieustannie rozszerzać nasz asortyment, aby docierać do jak największej grupy konsumentów. Oprócz produkcji tradycyjnego salami, posiadamy szeroką gamę nowych produktów, również bezglutenowych, zarówno dla klientów indywidualnych, jak i dla branży HoReCa. Chcemy pokazać Polakom, że możliwości wykorzystania wyrobów Sokołowa ogranicza jedynie nasza kreatywność. Dlatego też zapraszamy na naszą nową stronę, gdzie można znaleźć wiele kulinarnych inspiracji, przygotowanych i objaśnionych krok po kroku przez naszego szefa kuchni - dodaje Marcin Bałanda.





Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Dziś:
KONFERENCJA ANTYDOPINGOWA WARSZAWA
4Dreamers w Empik Bonarka - 24.06, godz. 15:30
Za 3 dni:
KONFERENCJA ANTYDOPINGOWA WARSZAWA
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »