Firma » Biznes

Sprzedaż mieszkań w osiedlu Młoda Morena nabiera tempa!

W malowniczej scenerii przyrody, w bezpośrednim sąsiedztwie lasu przy ul. Dolne Migowo w Gdańsku powstaje osiedle Młoda Morena. Realizacja inwestycji przebiega planowo i cieszy się coraz większym zainteresowaniem kupujących.

W ramach I etapu inwestycji Dekpol wybuduje pięciopiętrowy budynek, w którym znajdzie się 118 mieszkań o powierzchni od 35,2 m2 do 88,2 m2 i strukturze pomieszczeń od 2 do 4 pokoi. Budowa osiedla ruszyła we wrześniu br. Aktualnie finalizowane są prace związane z wznoszeniem obszernej hali garażowej, która znajdzie się na 3 kondygnacjach podziemnych budynku ze 135 miejscami parkingowymi dla mieszkańców. Równocześnie trwa budowa pierwszych pięter budynku. Ogólny stan zaawansowania robót zgodnie z harmonogramem wynosi 35%, co oznacza, że inwestycja zostanie ukończona w planowanym terminie grudnia 2016 roku.

Osiedle Młoda Morena wyróżnia bogata infrastruktura handlowo-usługowa oraz doskonała komunikacja z całym Trójmiastem. W najbliższej okolicy znaleźć można sklepy (m.in. hipermarket Tesco), lokale gastronomiczne, a także basen, szkoły, przedszkola i żłobki. W odległości zaledwie 10 minut od inwestycji znajdują się przystanki tramwajowe, autobusowe i PKM. Projekt zagospodarowania terenu Młodej Moreny przewiduje budowę placu zabaw dla dzieci oraz poszerzenie ostatniego odcinka drogi dojazdowej do osiedla od ul. Dolne Migowo.

Architektura inwestycji harmonijnie współgra z naturalnym krajobrazem okolic, w tym porośniętą drzewami skarpą. Żelbetowa konstrukcja uwzględnia to malownicze położenie budynku, zapewniając odwodnienie u szczytu i dołu skarpy przez zamontowanie wysokiej mocy kolektora i drenaży wokół osiedla, zapewniających najwyższy komfort mieszkańcom niezależnie od pory roku.

Osiedle Młoda Morena przystosowane będzie do potrzeb osób niepełnosprawnych. W każdej z trzech klatek budynku znajdzie się winda cichobieżna prowadząca również do podziemnych parkingów. Bezpieczeństwo mieszkańcom zapewni ogrodzenie i monitoring.

Ceny mieszkań w osiedlu Młoda Morena wynoszą od ok. 4 900zł [brutto]/m2 do ok. 5 500 zł [brutto] /m2.  Mieszkania sprzedawane są w stanie deweloperskim lub z wykończeniem „pod klucz”.

www.dekpol.pl

• avatar
    ~pożyczka na dowód 2015-12-30 15:34:27

Pożyczka na Dowód dla Każdego http://kredytyt.pl
    od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze!
    - Pożyczki na Dowód bez zaświadczeń
    - kredyty przez internet, dla Firm
    - Kredyt na mieszkanie/hipotekę
    - Kredyt Samochodowy, chwilówki na dowód bez bik
    Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę dla Ciebie!