Dom » Nieruchomość

Stolica się rozrasta. Gdzie powstaną nowe osiedla mieszkaniowe?

Rozwój Warszawy, to w ostatnich tygodniach gorący temat. Politycy prześcigają się w pomysłach na to, jak powinna z czasem zmieniać się stolica. To, czy Warszawa powiększy się o nowe dzielnice, wciąż nie jest pewne. Pewne jest za to, że niebawem lewobrzeżna część miasta zyska nowe mieszkania.

Nexity to francuski deweloper, obecny od czterech lat na warszawskim rynku nowych inwestycji mieszkaniowych. Właśnie rozpoczął budowę kolejnych budynków w inwestycji SkyLife na warszawskiej Woli. Planowany termin zakończenia budowy to przełom 2019 i 2020 roku. To jednak nie koniec inwestycji, które w 2017r. roku będzie prowadził.

SkyLife pnie się w górę!

Od ponad dwóch lat na działce przy ul. Jana Kazimierza 33 budowa idzie pełną parą. Na wspomnianym terenie Nexity buduje osiedle SkyLife. Jest to największa w okolicy i największa dotychczas inwestycja dewelopera na polskim rynku. Aktualnie realizacja w chodzi wchodzi w kolejny, IV. etap, natomiast od kilku tygodni do oddawanych mieszkań z I. etapu wprowadzają się już pierwsi mieszkańcy. Docelowo, inwestycję będzie tworzyło osiem budynków wielorodzinnych, rozmieszczonych na ponad dwuhektarowej działce. W ramach przedsięwzięcia łącznie zostanie wybudowanych ponad 500 mieszkań. W ramach IV etapu powstanie 141 funkcjonalnych lokali, od 1 do 4 – pokojowych, o powierzchni od 28 do 90m2. Większość z nich będzie wyposażonych w oddzielną kuchnię i garderobę. Do każdego mieszkania będzie przynależał duży taras. Oprócz rozkładowych i  wysokich mieszkań (ok. 2,70 m), na terenie osiedla powstaną liczne alejki spacerowe, place zabaw, fontanna oraz miejsce do grillowania i do gry w boule. Mieszkańcy, którzy lubią aktywnie spędzać czas, będą mieli do dyspozycji własny salon fitness. Ponadto w  lokalach z III. etapu zaplanowano instalację inteligentnego systemu SmartHome, który umożliwia bezprzewodowe dbanie o bezpieczeństwo i najwyższy komfort mieszkania. Aktualnie w inwestycji SkyLife jest dostępnych jeszcze 37 mieszkań, o powierzchni od 32 do 69m2w cenie od 6 600zł/m2. Niebawem deweloper planuje organizację Dni Otwartych nowego etapu SkyLife, które odbędą się w dniach 24-26 marca br., przy ul. Jana Kazimierza. Wówczas będzie możliwe dokładne zapoznanie się z dostępnymi lokalami.

Gdzie jeszcze będą mieszkać Warszawiacy?

Obok Woli dużym zainteresowaniem Warszawiaków cieszy się Bemowo. W trzecim kwartale tego roku zostanie oddane do użytku osiedle MY Bemowo 2. Z kolei do mieszkań w inwestycji Bianco 2, która jest kontynuacją udanej realizacji Bianco Bemowo, wprowadzają się już ostatni mieszkańcy. O atrakcyjności tej lokalizacji świadczy fakt, że w Bianco 2 dostępne jest już tylko jedno, ostatnie mieszkanie. Przystępne – jak na warszawski rynek - ceny mieszkań, bliskość trasy S8 i dobre skomunikowanie z centrum miasta to argumenty, które przekonują wielu mieszkańców stolicy do tego, aby wybrać Bemowo.

Cieszymy się, że nasze mieszkania cieszą się dużym zainteresowaniem, mimo iż konkurencja na rynku mieszkaniowym w Warszawie jest naprawdę duża. W ciągu pierwszych 3 dni sprzedaży I. etapu SkyLife sprzedaliśmy 65 mieszkań, co jest  bardzo satysfakcjonującym wynikiem. widzimy też, że obok Woli, szczególnie atrakcyjną dla Warszawiaków lokalizacją jest Bemowo. Świadczą o tym liczby sprzedanych mieszkań w naszych inwestycjach w tej dzielnicy,  zarówno w nowobudowanym My Bemowo 2, jak i we wcześniejszych realizacjach: My Bemowo 1, Bianco Bemowo i Bianco 2.Warszawa dynamicznie się rozwija, coraz więcej mieszkańców stolicy pragnie „być na swoim”, dlatego nie zwalniamy tempa. Nasze kolejne plany inwestycyjne dotyczą Ursynowa i Ursusa – tak plany Nexity na 2017r. komentuje Adam Dąbkowski – Dyrektor Generalny w Nexity Polska.

Grupa Nexity, to czołowy dostawca kompleksowych usług na rynku nieruchomości we Francji. Oferuje szeroki zakres doradztwa i ekspertyz, produktów, świadczeń oraz rozwiązań. Od ponad 40 lat buduje i zarządza nieruchomościami mieszkaniowymi i komercyjnymi we Francji, a także na a terenie innych krajów Europy, m.in. Włoch, Szwajcarii, Belgii i Hiszpanii. Spółka obecna jest na polskim rynku nieruchomości od 2013 roku.

MCConsultants