Technologie » Internet

Strategiczne porozumienie Panda Security oraz Spamina dla ochrony poczty e-mail

Firmy Panda Security i Spamina podpisały strategiczne porozumienie o współpracy, dzięki której oferować będą profesjonalne rozwiązania gwarantujące kompleksową ochronę poczty e-mail.

Nowe rozwiązania będą dostępne na rynku w czwartym kwartale br. i będą sprzedawane zarówno w formie urządzenia jak i usług świadczonych w modelu cloud computing.

Panda Security, lider w dziedzinie zabezpieczeń działających w modelu Cloud Security, oraz Spamina (część Inspirit Group), deweloper innowacyjnych rozwiązań do kompleksowej ochrony poczty e-mail, podpisały strategiczne porozumienie o dostarczaniu wspólnych rozwiązań. Dzięki porozumieniu i wzajemnej wymianie doświadczeń przygotowane zostaną profesjonalne rozwiązania zapewniające pełną ochronę i maksymalną wydajność pracy poczty e-mail. Nowe produkty będą dostępne na rynku w czwartym kwartale 2009 roku i będą sprzedawane zarówno jako urządzenie (security appliance) jak i w formie usługi (w modelu cloud computing).

Porozumienie z Panda Security to ważny krok dla firmy Spamina, który pozwoli na pełną penetrację rynku oraz wzmocni jej wizerunek wśród użytkowników. „Fakt, że taka doświadczona firma jak Panda Security polega na naszych rozwiązaniach jest najlepszym dowodem, iż nasza ochrona e-mail oferuje najwyższą gwarancję ochrony, skuteczności, osiągów oraz optymalizacji zasobów (technicznych i ludzkich)" - twierdzi Ramon Planas wiceprezes ds. sprzedaży i marketingu firmy Spamina. „Szacujemy, że dzięki temu porozumienie i obecności Panda Security na rynkach międzynarodowych, baza naszych klientów wzrośnie w najbliższym roku o 60%".

Jak twierdzi Josu Franco Corporate Business Development Director w Panda Security: „Dzięki porozumieniu z firmą Spamina możemy zaoferować rozwiązania do ochrony brzegów sieci jak i nowe usługi bezpieczeństwa wykorzystujące strategiczny dla nas model cloud computing, które będą bardziej efektywniej i wydajniej chronić naszych klientów".

O firmie Spamina

Spamina dostarcza globalne rozwiązania zabezpieczające e-mail, które oferują firmom oraz użytkownikom domowym szereg opcji do walki z atakami i zagrożeniami e-mail. Rozwiązania SPAMINA usuwają prawie 100% niechcianych e-maili (spamu), wirusów i phishingu, by zapewnić firma i domowym użytkownikom całkowitą ochronę, kontrolę i zarządzanie pocztą e-mail. Rozwiązania SPAMINA gwarantują ochronę niezależnie od urządzenia dostępowego do poczty e-mail (PC, laptop, PDA, BlackBerry, etc.).

Spamina (Aegis Security) posiada biura w Barcelonie, Madrycie, Girona, Buenos Aires (Argentyna) i San Francisco (USA). Jej produkty i usługi są dystrybuowane przez wielu autoryzowanych resellerów.

O firmie Panda Security

Panda Security jest jednym z czołowych producentów zintegrowanych rozwiązań bezpieczeństwa IT do walki z zagrożeniami internetowymi. Na rynku działa już od 20 lat i jest obecna w ponad 55 krajach świata. Pod względem udziałów w rynku Panda Security zajmuje drugie miejsce w Europie (Gartner). Obecnie firma obsługuje 4 miliony klientów, w tym 140 000 korporacji na całym świecie, zatrudniając ponad 1500 osób. Produkty Panda Security - dostępne w ponad 20 językach - umożliwiają centralne zarządzanie i ochronę stacji roboczych, serwerów i bram, dzięki czemu pozwalają stworzyć bezpieczne środowisko pracy dla dużych korporacji, małych i średnich firm oraz użytkowników domowych. Centrala firmy i główne laboratorium mieszczą się w Bilbao w Hiszpanii, pozostałe laboratoria - w Stanach Zjednoczonych.

W Polsce Panda Security działa od września 2001 roku. Po ośmiu latach działalności firma znajduje się w ścisłej czołówce producentów najlepiej rozpoznawanych i ocenianych programów antywirusowych w Polsce. Ich dystrybutorami są: ABC Data, Action, Incom i AB. Programy dostępne są również w Media Markt, Saturn Planet, Empik, Electro World oraz sieciach Komputronik i Vobis.

Oficjalna strona polskiego oddziału Panda Security Polska: www.pspolska.pl

Strona korporacyjna Panda Security: www.pandasecurity.com