Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Świąteczne ciasta bez glutenu? Tylko z gotowymi Masami HELIO!

Świąteczne ciasta bez glutenu? Tylko z gotowymi Masami HELIO!
Zobacz więcej zdjęć »
Bezglutenowe Masy do ciast HELIO to szybki, prosty, lecz przede wszystkim naturalny i zdrowy sposób na bożonarodzeniowe wypieki...

Linia Mas do ciast HELIO to świąteczne bestsellery marki i sprawdzone „przepisy“ na udane, bakaliowe wypieki- strucle, makowce, łazanki, kutie i inne desery. Jednak przede wszystkim to naturalne i bezpieczne, bo bezglutenowe produkty oznaczone symbolem Przekreślonego Kłosa, dlatego z powodzeniem mogą być stosowane u osob będących na specjalistycznych dietach.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Celiakia jest dziś jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych człowieka. Szacuje się, że choruje na nią przynajmniej 1 na 100 osób, a częstość występowania celiakii ciągle wzrasta. Obecnie najwięcej przypadków tej choroby wykrywa się u osób w wieku od 30 do 50 lat, dwa razy częściej rozpoznawana jest u kobiet niż u mężczyzn[1]. Jedynym efektywnym sposobem leczenia celiakii, jak i osób z wykrytą nadwrażliwością na gluten jest przede wszystkim specjalistyczna dieta bezglutenowa, w której należy zwracać szczególną uwagę na naturalność i stopień przetworzenia produktów. Dlatego wyjątkowy skład bez konserwantów oraz potwierdzony brak zawartości glutenu czynią Masy do ciast HELIO pewnymi, sprawdzonymi pod kątem odpowiednich standardów produktami. Potwierdza to znak „Przekreślonego Kłosa“- symbol bezpiecznej żywności bezglutenowej na wszystkich opakowaniach mas do ciast HELIO,  licencjonowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Makowa, krówkowa, orzechowa- wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości. Są naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia, nie zwierają konserwantów, glutenu ani też tłuszczu palmowego, dlatego zostały docenione przez ekspertów rynku, zdobywając w ostatnich latach liczne prestiżowe nagrody, m.in. Medale Europejskie i Złote Laury Konsumenta.


[1] Na podstawie poradnika „Celiakia i dieta bezglutenowa“ pod redakcją: Grażyny Konińskiej, Anny Marczewskiej, Pauliny Sabak- Huzior i Małgorzaty Źródlak, wydanie XII, Warszawa 2017.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Komentarze (1)

  • avatar
    ~Aganieszka 2017-11-14 22:35:50

    Od kiedy zaczęłam biegać, zmieniłam dietę czuję się zdrowsza pierwszym produktem na mojej liście zakupowej były nasiona konopne , białko konopne i herbata z konopi . pierwsze wrażanie co do nasion - wysoka cena, i co ja z nimi zrobię? jak i z czym je jeść? poczytałam, popytałam, jestem mistrzynią budyniów z nasion i batonów energetycznych po treningu. kupuję produkty konopne tj mąkę kołacz konopny miód konopny z CBD tutaj: www.konopiafarmacja.pl Polecam! byłam w sklepie stacjonarnym - w Poznaniu na ul. Ratajczaka 33 babeczka dużo mi podpowiedziała, o działaniach, ograniczeniach i stosowaniu. mam nadzieję, że moja opinia okaże się pomocna :)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »