Gospodarka » Żywność
Świąteczny kompot z suszu HELIO
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
Święta za pasem, więc z tej okazji serwujemy prosty przepis na kompot z wykorzystaniem suszonych owoców HELIO:
Składniki:
Mieszanka suszonych owoców HELIO 300g
Przygotowanie:
Suszone owoce z mieszanki HELIO należy zalać wrzącą wodą i odstawić na 2- 4 godziny, by owoce wchłonęły wodę. W kolejnym kroku, do napęczniałych już owoców, dolewamy jeszcze wody i gotujemy przez ok. 20 minut. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Na koniec doprawiamy cukrem, miodem, goździkami i cynamonem- w zależności od gustu.
Przepis w formie wideo dostępny na kanale YouTube marki HELIO – Bakaliowe klimaty.
Wyjątkowy smak, ale także walory odżywcze suszonych owoców HELIO sprawią, że przyrządzany na ich bazie aromatyczny kompot będzie idealnym dopełnieniem świątecznego stołu.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|

Branża budowlana nie boi się wakacji. 35 proc. firm prognozuje większe przychody
Nowoczesne wnętrze z nutą natury – dlaczego warto postawić na tynki ozdobne?
Jesteśmy od usług - Komfort rozwija kompleksową ofertę projektowania i montażu
Satysfakcja nie ma końca - nowa odsłona kampanii AI od marki Komfort
Komentarze (0)