Technologie » Internet

Symantec przejmuję konkurencję

Producent oprogramowania Norton – firma Symantec – przejmuje dostawcę rozwiązań ochrony witryn internetowych – MessageLabs. Transakcja opiewa na kwotę 696 milionów dolarów.

Angielska firma, zajmująca się wydawaniem oprogramowania chroniącego pocztę elektroniczną i witryny internetowe – MessageLabs – zostanie przejęta przez giganta segmentu zabezpieczeń – Symantec. Transakcja na kwotę 695 milionów dolarów (310 mln funtów + 154 mln dolarów) ma zostać sfinalizowana do końca 2008 roku.

Dzięki tej transakcji, Symantec będzie w stanie dotrzeć do bazy klientów firmy z Gloucester. W ten sposób nowoutworzona grupa Symantec SaaS (Oprogramowanie jako usługa) ma ambicje zająć pozycję lidera w tym prężnie rozwijającym się segmencie rynku.

Neodruk - wizytówki,reklama