Technologie » Komputery

Symmetry Partnerem Roku EMC w sektorze publicznym

W dniu 28 października br. w Łodzi odbyło się coroczne spotkanie Partnerów EMC. Podczas uroczystej gali Symmetry otrzymało wyróżnienie w kategorii „Partner Roku 2015 w sektorze publicznym”.

Nagroda jest ukoronowaniem wyjątkowych osiągnięć spółki w obszarze zaawansowanych rozwiązań i usług adresowanych do sektora publicznego.

Uroczystość była okazją do podsumowania wspólnych przedsięwzięć oraz efektów współpracy, a także zaprezentowania strategicznych kierunków rozwoju koncernu. Spotkanie zgromadziło 130 osób i stanowiło doskonałą platformę wymiany wiedzy i doświadczeń biznesowych.

- Nagroda Partnera Roku 2015 EMC jest nie tylko potwierdzeniem naszych kompetencji w zakresie technologii EMC oraz rozumienia potrzeb klientów z sektora Public, ale również dużego zaangażowania zespołu w realizację projektów. Z pewnością jest także czynnikiem motywującym nas do dalszej intensywnej pracy – komentuje Paweł Bociąga, Prezes Zarządu Symmetry Sp. z o.o.

Na przestrzeni 2015 r. Symmetry we współpracy z EMC Polska zrealizowało z sukcesem projekty z obszaru zaawansowanych rozwiązań macierzowych, backupowych i odtwarzania danych dla sektora publicznego. Spółka jest partnerem EMC od 2011 r. i posiada na swoim koncie liczne wdrożenia z wykorzystaniem produktów EMC, takich jak: Avamar, Data Domain, Networker,  XtremIO czy SourceOne, Atmos i VNX.

- Przyznając Symmetry nagrodę Partner Roku 2015 w Administracji Publicznej chcieliśmy docenić poziom kompetencji technicznych i organizacyjnych jakie firma prezentuje we współpracy z klientami i z EMC. Symmetry pokazało te walory wdrażając w tym roku, u naszych kluczowych klientów, zaawansowane technicznie rozwiązania - powiedział Wojciech Wrona, Dyrektor Sprzedaży do Sektora Publicznego w EMC.

Warto podkreślić, iż spółka w ramach usługi Symmetry Serwis OnSite odpowiada za utrzymanie na  poczet realizowanych projektów  magazynu sprzętu i części zamiennych EMC. Zespół certyfikowanych inżynierów serwisowych Symmetry świadczy kompleksowe wsparcie techniczne, gwarantując ściśle określony czas reakcji i naprawy zarówno  w obszarze sprzętowym, jak  i konfiguracyjnym.

Symmetry