Technologie » Komputery

System ERP Microsoft Dynamics NAV w Telemond Holding

W skład Telemond Holding wchodzą 4 spółki produkcyjne: Teleskop, Montel, Henschel Engineering Automotive oraz Teleyard. Trzy z nich zlokalizowane są w Kostrzynie nad Odrą, a jedna w Szczecinie.

Wszystkie działają na obszarze Kostrzyńsko-Słubickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Posiadają odrębną strukturę, specyfikę oraz zakres produkcji. W 2015 roku wszystkie firmy grupy Telemond zostały objęte projektem wdrożeniowym systemu ERP Microsoft Dynamics NAV.

Holding Telemond jest obecny w Polsce od 2001 roku. Wcześniej działalność prowadzona była w Belgii. Pierwszą spółką, która powstała na terenie kraju jest Teleskop Sp. z o.o. Holding zatrudnia łącznie około 800 pracowników.

Teleskop Sp. z o.o. to wiodący europejski producent konstrukcji spawanych ze stali o wysokiej wytrzymałości dla czołowych producentów dźwigów. Specjalizuje się w wysięgnikach teleskopowych oraz podzespołach urządzeń dźwigowych. Wykonuje także podzespoły dla producentów z sektora kolejowego. Teleskop obecnie zatrudnia około 500 pracowników.

Spółka Montel powstała w 2008 roku. Specjalizuje się w konstrukcjach spawanych (kratownicach) wykonanych z rur stalowych o wysokiej wytrzymałości do dźwigów gąsienicowych oraz największych dźwigów samochodowych.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/erp/system_erp_microsoft_dynamics_nav_w_telemond_holding.html

openmediagroup