Technologie » Telekomunikacja

System Interactive Intelligence w Kredyt Banku

System IP Interactive Intelligence został wdrożony w Kredyt Banku w celu wsparcia kampanii windykacyjnych i sprzedażowych. Projekt przeprowadziła firma Damovo Polska.

Wdrożono aplikację Interaction Dialer dostawcy, automatyzującą telefoniczne kampanie wychodzące. Interaction Dialer wybiera numery, nawiązuje połączenie z odbiorcą i dopiero po udanym połączeniu przekazuje rozmowę agentowi. Bada również statystyki kampanii, mierzy ilość udanych połączeń i nawiązuje z wyprzedzeniem odpowiednią ilość połączeń, aby maksymalnie zwiększyć efektywność pracy centrum kontaktowego. Dzięki temu konsultanci nie tracą czasu na manualne wystukiwanie numerów na klawiaturze telefonu oraz na połączenia zajęte, nieodebrane czy kierowane na faks.

W ramach projektu specjaliści z Damovo Polska wdrożyli również narzędzie do tworzenia zaawansowanych skryptów rozmowy, które zintegrowano z wewnętrznymi systemami bazodanowymi banku. Dzięki jednoczesnemu zastosowaniu modułu Interaction Dialer i aplikacji Interaction Scripter firmy Interactive Intelligence możliwe jest korzystanie z funkcji oprogramowania śledzącej skrypt konsultanta, szacującej przewidywany czas zakończenia rozmowy i nawiązującej połączenie bezpośrednio po jej zakończeniu. Zwiększa to płynność prowadzenia kampanii.

System obejmuje łącznie ok. 80 agentów banku pracujących w oddziale w Lublinie i przetwarza każdego dnia ponad 2 tysiące połączeń przychodzących oraz dodatkowo ponad 4,5 tysiąca rozmów wychodzących.

Kinga