Gospodarka » Przemysł

System Lean Management w Bruk sp. z o. o. z Czyżowic.

Dążąc do osiągnięcia najwyższej jakości świadczonych usług producent szlachetnej kostki brukowej i płyt tarasowych Bruk sp. z o. o. wdrożył system zarządzania przedsiębiorstwem oparty o Lean Manufacturing.

System ten gwarantuje klientom wysoki poziom satysfakcji z produkowanych wyrobów oraz profesjonalną obsługę na każdym etapie współpracy. Lean manufacturing ma na celu usprawnienie cyklu produkcyjnego, polegające na wykorzystywaniu minimum zasobów: urządzeń, czasu, wysiłku ludzkiego, przy jednoczesnym wzroście mocy wytwórczych.

Celem jest dostarczenie klientom dokładnie takiego produktu jaki zamówili, minimalizując koszty wytworzenia, odpady czy magazynowanie, a więc wszystkie czynności nie dodające wartości produktowi. Przedsiębiorstwo  oparte na Lean management to firma umiejąca się dostosować do zmieniającego się otoczenia, dynamicznie reagująca na zmiany, elastyczna w decyzjach dopasowanych do zmiennych warunków pracy. W firmie Bruk sp. z o. o.  przeorganizowano wszystko co wiąże się z funkcjonowaniem firmy, a więc czas i kolejność wykonywania działań projektowych, administracyjnych i wykonawczych, zapasów materiałowych, transportów, funkcji maszyn.

Kolejne elementy procesu produkcyjnego zostały przeanalizowane i usystematyzowane, aby wykluczyć czynności zbędne, bez gromadzenia zapasów z jednoczesnym przetwarzaniem materiałów w kolejności „pierwszy na wejściu – pierwszy na wyjściu”, co pozwala kontrolować każdy z etapów produkcji. Jest to wprowadzona w życie technika zarządzania firmą Bruk sp. z o. o., której celem jest tworzenie prostych i jasnych dla wszystkich struktur w firmie oraz nadanie większego znaczenia zasobom pracy, aby optymalnie je wykorzystywać.

Więcej informacji na temat firmy Bruk sp. z o. o. znajdą Państwo na stronie www.bruk.info.pl

Bruk sp. z o. o.