Dom » Wnętrza

Systemy natryskowe Teka

Nie ma nic przyjemniejszego, niż zacząć dobrze dzień odświeżającym prysznicem. Systemy natryskowe TEKA z bateriami termostatycznymi pozwolą w prosty sposób zamienić własną łazienkę w komfortowe SPA.
Duże głowice natryskowe dają przyjemny strumień wody, a blokada bezpieczeństwa 38°C i system COLD TOUCH zabezpieczają przed ryzykiem poparzenia. System anti-scale umożliwia szybkie pozbycie się ewentualnych osadów kamienia. Wystarczy lekko nacisnąć otwory wylotowe, aby kamień został usunięty. Przycisk ECO pozwala oszczędzać wodę ograniczając jej przepływ. Jeśli do tego dodać dopracowane wzornictwo i najwyższą jakość wykonania, to systemy natryskowe TEKA są niewątpliwie atrakcyjną propozycją dla osób, które remontują lub urządzają łazienkę.

Nowość
Nowoczesny system natryskowy Formentera z dużą, kwadratową głowicą górną o wymiarach 27,9 cm x 27,9 cm zapewni pełen komfort podczas kąpieli. Długość drążka natryskowego można dostosować do swoich potrzeb. Górna głowica natryskowa i rączka natryskowa mają system anti-scale zapobiegający osadzaniu się kamienia. System COLD TOUCH powoduje, że korpus baterii pozostaje chłodny, a ryzyko oparzenia jest ograniczone do minimum. Wyposażono go także w blokadę bezpieczeństwa 38°C oraz przycisk ECO, który pozwala oszczędzać wodę. Bateria termostatyczna w komplecie.
Cena: 2499 zł

Nowość
System natryskowy Icon z baterią termostatyczną i kolumną natryskową o wysokości 114,5 cm ma oryginalną, owalną, górną głowicę natryskową o wymiarach 34 x 22 cm. Górna głowica i rączka natryskowa zostały wyposażone w system anti-scale zapobiegający osadzaniu się kamienia. System COLD TOUCH powoduje, że korpus baterii pozostaje chłodny, a ryzyko oparzenia jest ograniczone do minimum. Dodatkowym zabezpieczeniem jest blokada bezpieczeństwa 38°C. Przycisk ECO pozwoli oszczędzić wodę, ograniczając jej przepływ.
Cena: 2999 zł

Nowa wersja
System natryskowy MT Plus z baterią termostatyczną ma regulowaną długość drążka natryskowego od 85 do 133 cm, co pozwala na dostosowanie wysokości głowicy górnej do własnych upodobań. Górna głowica natryskowa o średnicy 20 cm i rączka natryskowa zostały wyposażone w system anti-scale, który umożliwia szybkie i łatwe usunięcie osadów wapiennych pozostających na otworach. Wystarczy delikatnie nacisnąć palcem na otwory wylotowe, a kamień zostaje usunięty. Zamontowano w nim także w blokadę bezpieczeństwa 38°C oraz przycisk ECO.
Cena: 999 zł

Ciekawy wzorniczo system natryskowy Universe Plus pasuje do nowoczesnych łazienek. Kolumna natryskowa ma wysokość 104 cm. Górna głowica natryskowa i rączka natryskowa zostały wyposażone w system anti-scale zapobiegający osadzaniu się kamienia. Wysokiej jakości przełącznik ceramiczny pomiędzy głowicą i rączką natryskową zapewni długotrwałą niezawodność systemu.
Cena: 1499 zł (bez baterii natryskowej)

Więcej na www.teka.com

Grupa Teka to międzynarodowa korporacja o niemieckich korzeniach z ponad 80-letnim doświadczeniem w produkcji urządzeń kuchennych i sanitarnych. Jej produkty są sprzedawane w 125 krajach na 5 kontynentach. Zatrudnia ponad 5.000 osób. Urządzenia Teka charakteryzują się innowacyjnymi rozwiązaniami technicznymi, funkcjonalnością i atrakcyjnym wzornictwem. W Polsce Teka działa od 1994 roku sukcesywnie budując sieć sprzedaży i obsługi klienta. Wyróżnia ją kompleksowa oferta wysokiej jakości sprzętu kuchennego - od baterii i zlewozmywaków, po zmywarki, piekarniki, płyty, okapy czy lodówki.

Seisei Communications