Dom » Budownictwo

Targi Budma i Dom Bezpieczny wspólnie dla bezpieczeństwa

Targi Budma zostały Patronem Merytorycznym programu Dom Bezpieczny. To dowód, że dla branży tematyka bezpieczeństwa jest bardzo istotna i zgodnie z najważniejszymi trendami rynkowymi, będzie zyskiwała na znaczeniu.

Dołączenie targów Budma do koalicji Dom Bezpieczny jest ważnym krokiem. Jak informuje Karol Klos, inicjator programu Dom Bezpieczny – patronat merytoryczny największych targów budowlanych w Polsce świadczy o wadze i skuteczności poruszanych przez nas tematów. Wspólnota idei i dotarcie z tematyką bezpieczeństwa do osób, które o nim decydują - przedstawicieli domów projektowych, architektów i samych inwestorów to nadrzędne cele naszej współpracy. Wierzymy, że wspólne działania efektywnie przełożą się na wzrost bezpieczeństwa naszych domów. Jest to możliwe dzięki dzieleniu się wiedzą, propagowaniu i wykorzystywaniu skutecznych metod zapobiegania zagrożeniom przez profesjonalistów i inwestorów prywatnych. – podkreśla Karol Klos.

Zdaniem Violetty Pastwy, z-cy dyrektora projektu Budma, idea propagowania bezpiecznych produktów i rozwiązań oraz stworzenie programu społecznego, który łączy różne środowiska w jednym celu – poprawy bezpieczeństwa polskich domów i mieszkań – jest bardzo ciekawa i zgodna z trendem rynkowym. Promowanie nowoczesności, innowacyjności i bezpieczeństwa w kreowaniu przestrzeni mieszkalnych czy użytkowych jest zgodne z naszą ideą. Dodatkowo doceniamy sposób integracji branży oraz skuteczność komunikacji tematyki bezpieczeństwa prowadzona przez program Dom Bezpieczny. Wszystkim powinno zależeć na poprawie bezpieczeństwa polskich domów i mieszkań. Budmie na tym zależy – dodaje Violetta Pastwa.

Targi Budma to nie tylko najważniejsze miejsce spotkań, ale również miejsce przyznawania nagród branżowych, Złotych Medali MTP. W ubiegłym roku 2018 nagrodzonych Złotym Medalem zostało wielu Koalicjantów programu Dom Bezpieczny: firma Wiśniowski (dwukrotnie), Hormann (trzykrotnie), KRISPOL, Fakro (dwukrotnie). Pośrednio została wyróżniona także firma FIBARO, której system automatyki implementowało FAKRO. W tym roku nie mogło być inaczej! Sąd konkursowy przyznał 37 Złotych Medali, w tym 3 Koalicjantom programu Dom Bezpieczny!

Złote Medale MTP dla Koalicjantów programu Dom Bezpieczny:

Brama garażowa BSS Supreme
FAKRO SP Z O.O.
Pawilon 5, Stoisko 79

Segmentowa brama garażowa BSS Supreme z serii INNOVIEW LINE została zaprojektowana i zbudowana „od nowa”.
Z najwyższej jakości materiałów stworzona została unikatowa konstrukcja, która swoją funkcjonalnością i innowacyjnością przełamuje dotychczasowe standardy. A co najważniejsze konstrukcja bramy została wzmocniona pod kątem ochrony przed włamaniem.

Energeto 8000

EKO-OKNA S.A.
Pawilon 5, Stoisko 87

W oknach wzmocnienie stalowe zastąpiono wzmocnieniami tworzywowymi. Szklenie odbywa się natomiast przy pomocy technologii bonding inside, która umożliwia wklejanie szyby w skrzydła bez konieczności stosowania wzmocnień stalowych. Funkcję nośną przejmuje w tym momencie pakiet szybowy, dzięki czemu okno zyskało jeszcze bardziej doskonałe właściwości statyczne. Połączenie tych dwóch, rewolucyjnych technologii pozwoliło nam stworzyć okno doskonałe pod względem parametrów efektywności energetycznej. Wyróżnione okno zostało wykonane na profilach PVC produkowanych również przez Koalicjanta programu Dom Bezpieczny, firmę Aluplast z Poznania.

FIBARO Walli Kompletna linia inteligentnych przełączników i gniazdek
FIBAR GROUP S.A.
Pawilon 5, Stoisko 44

Nowa linia gniazd FIBARO Walli to jedyna w tym segmencie produktowym kompletna linia inteligentnych przełączników i gniazd uzupełnionych o klasyczne – znane z każdego domu. To połączenie technologii XXI wieku z ponadprzeciętnym i nowoczesnym, nigdy dotąd niespotykanym designem. Kluczowymi cechami produktu są m.in. możliwość sterowania głosem, unikalny – oparty o najnowsze technologie – design, wykorzystanie niezawodnej technologii Z-Wave, możliwość dostosowania do własnych preferencji oraz zarządzanie przepływem energii z poziomu aplikacji, a także lub przede wszystkim szybki i bezproblemowy montaż.

Więcej informacji na temat laureatów znaleźć można na stronie: www.budma.pl

Targi Budma 2019, najważniejsze wydarzenie branży budowlanej w Polsce, odbędą się w dniach 12-15 lutego 2019 roku w Poznaniu. Podczas 4 targowych dni program Dom Bezpieczny prowadził liczne konsultacje, aktywności edukacyjne i promocyjne w zakresie bezpieczeństwa skierowane do architektów, profesjonalistów i inwestorów indywidualnych. Ważnym wydarzeniem dla całej branży będzie premiera nowego Katalogu Produktów Bezpiecznych. Stoisko programu Dom Bezpieczny to otwarta przestrzeń konsultacji, warsztatów i spotkań. Udział w targach na stoisku programu Dom Bezpieczny zapowiedziały m.in. Komenda Wojewódzka Policji, eksperci programu oraz zaproszeni goście specjalni. Program Dom Bezpieczny zaprasza na Budmę do Pawilonu 5, stoisko 72A.

Dom Bezpieczny
press box