Dom » Wnętrza

Teatr Designu na CERSAIE 2012

Daj się oczarować i skorzystaj z niezwykłego zaproszenia do Teatru Designu, na jedyne w swoim rodzaju przedstawienie! W czasie tegorocznych targów CERSAIE we Włoszech, Ceramika Paradyż zabierze wszystkich odwiedzających w świat artystycznego wzornictwa i designu na najwyższym poziomie.

Główne role w poszczególnych aktach zagrają zjawiskowe kolekcje Ceramiki Paradyż.

Akt pierwszy - teatralne wnętrze
Klasyczna, biało-czarna kolorystyka 120 metrowego stoiska przypomina teatralne atelier, którego wnętrze zostało podzielone na dwie części - „scenę i widownię". Płytki Ceramiki Paradyż, czyli główne aktorki Teatru Designu, oprawione w kunsztowne ramy i zanurzone w specjalnym, scenicznym oświetleniu zaprezentują się niezwykle efektownie. W ubiegłym roku pokazaliśmy w Bolonii, jak wyjątkowa i zaskakująca potrafi być polska sztuka ludowa. Nasze stoisko przyozdobione folkowymi motywami cieszyło się ogromnym zainteresowaniem. Mamy nadzieję, że w tym roku odwiedzający skuszą się i przyjmą zaproszenie do naszego Teatru Designu i przeniosą się z nami w świat pięknych wzorów - mówi Iwona Filipczak, Rzecznik Prasowy Ceramiki Paradyż. Drogę do Teatru Designu wskazywać będą mimowie w biało-czarnych strojach, których będzie można spotkać na terenie hal targowych.

Akt drugi - kolekcje
W tym roku główne role w Teatrze Designu Ceramiki Paradyż zagra aż 40 kolekcji. Znajdują się wśród nich nowości produktowe, które zachwycają pięknym wzornictwem, jak również nowymi formatami. 20x60 cm i 25x75 cm to nowy rozmiar piękna, który wprowadzamy do portfolio Ceramiki Paradyż - mówi Filipczak. Wybrane elementy dekoracyjne tych kolekcji wykonaliśmy w technologii druku cyfrowego na szkle z wykorzystaniem nanopigmentów - dodaje. W Teatrze Designu będzie można zobaczyć zarówno różnorodne propozycje z marki My Way by Paradyż Group jak i marki Paradyż, m.in. pocieniane płytki FIT oraz wielkoformatowe gresy.

Akt trzeci - CERSAIE
Międzynarodowe Targi Ceramiki i Wyposażenia Wnętrz CERSAIE obchodzą w tym roku swoje 30-lecie. Biorą w nich udział najważniejsi przedstawiciele z branży ceramicznej z całego świata. W początkowych latach istnienia uczestniczyli w nich głównie wystawcy z Hiszpanii i Włoch, jednak wraz z rozwojem światowego rynku branży ceramicznej dołączyli do nich przedstawicie kolejnych krajów. Dwanaście lat temu zostaliśmy zaproszeni do udziału w targach, jako pierwsza polska firma - mówi Iwona Filipczak. Od tego czasu, co roku bierzemy udział w tych najważniejszych w branży targach i staramy się zaskakiwać odwiedzających nie tylko nowymi, zaawansowanymi technologicznie produktami, ale również formą samego stoiska - dodaje. CERSAIE to miejsce, w którym kreowane są najnowsze trendy w designie oraz prezentowane nowinki technologiczne i kluczowe rozwiązania dla branży ceramicznej. Jeszcze kilka lat temu przyjeżdżaliśmy na CERSAIE, aby zdobyć informacje o najnowszych trendach. Teraz, dzięki ciągłemu rozwojowi Ceramiki Paradyż sami możemy je kreować i prezentować na naszym stoisku kolekcje, których wzornictwo i jakość wykonania zaskakują naszych konkurentów z branży - podsumowuje.

EPILOG
Tegoroczne, jubileuszowe targi CERSAIE odbędą się w dniach 25-29 września, w Bolonii. Serdecznie Państwa zapraszamy do Teatru Designu Ceramiki Paradyż! Mamy nadzieję, że nasza wizja łączenia sztuki użytkowej i designu na najwyższym, światowym poziomie, oprawiona w teatralne ramy wystawiennicze, wzbudzi wśród zwiedzających duże zainteresowanie - mówi Iwona Filipczak.

Ceramika Paradyż