Technologie » Komputery

Tech Data Polska Autoryzowanym Dystrybutorem produktów Konica Minolta

Nowym Autoryzowanym Dystrybutorem rozwiązań Konica Minolta została firma Tech Data Polska. Umowa obejmuje drukarki, urządzenia wielofunkcyjne oraz materiały eksploatacyjne.

Firma Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. podpisała umowę dystrybucyjną z firmą Tech Data Polska. W ofercie Autoryzowanego Dystrybutora będą drukarki, urządzenia wielofunkcyjne pagepro i magicolor, kopiarki bizhub z I segmentu oraz materiały eksploatacyjne. Umowa została podpisana w maju 2010 roku.

„Współpraca z nowym dystrybutorem rozszerza nasze możliwości dotarcia do indywidualnych użytkowników" - tłumaczy Tomasz Rozpędek Sales Manager Printers z Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. - „Firmę Tech Data wybraliśmy dlatego, iż jest to jeden z wiodących dystrybutorów sprzętu w Polsce. Jesteśmy pewni, że nasza współpraca będzie owocna dla obu stron."

Dzięki podpisanej umowie dystrybucyjnej oferta Tech Data Polska wzbogaciła się o szeroką gamę produktów Konica Minolta:

• drukarki kolorowe,
  • drukarki monochromatyczne,
  • urządzenia wielofunkcyjne kolorowe magicolor,
  • urządzenia wielofunkcyjne monochromatyczne pagepro,
  • kopiarki bizhub z I segmentu,
  • opcjonalne akcesoria do drukarek i urządzeń wielofunkcyjnych,
  • materiały eksploatacyjne do drukarek i urządzeń wielofunkcyjnych.

Informacje o firmie TechData (wcześniej DHI i Computer 2000 Polska)

Firma powstała w Polsce w 1988 roku i funkcjonuje na rynku jako klasyczny dystrybutor produktów IT. Oferuje szerokie portfolio produktów (m.in. drukarki, materiały eksploatacyjne, komponenty, peryferia, komputery, notebooki, serwery, oprogramowanie, sprzęt sieciowy, pamięci masowe, produkty CAD). Dodatkowo świadczy usługi logistyczne i finansowe związane z dystrybucją oraz wsparcie techniczne.

Effective Public Relations