Dom » Wnętrza

Tradycja w nowoczesnym wydaniu - nowa linia baterii od Deante

Nowoczesny z kubistycznymi akcentami czy romantyczny z domieszką vintage? Wachlarz możliwych aranżacji jest ogromny.

Dotyczy to nie tylko mebli i dodatków, ale też armatury łazienkowej. Zakres wzornictwa firmy Deante jest niezwykle obszerny - od modeli tradycyjnych po minimalistyczne. Najnowsza propozycja marki to ukłon w stronę stylu retro w odświeżonym wydaniu.

Nowa seria baterii, o wdzięcznej nazwie Konwalia, zachwyca symetrią kształtów. Skojarzenie z subtelnymi, białymi kwiatkami jest w pełni uzasadnione. Stonowana stylistyka i miękko zarysowane linie są przyjemne dla oka i nadają wnętrzu lekkości. Oryginalna wylewka harmonijnie łączy się z cylindrycznie nakreślonym korpusem. Szczególnie ciekawie wygląda to w modelu baterii umywalkowej, gdzie korpus wraz z wylewką i uniesionymi kurkami przypomina rozpościerającego skrzydła ptaka. Model natryskowy to idealny przykład dyskretnego nawiązania do tradycji, połączonej z funkcjonalnością. Pokrętła serii zostały zaprojektowane z myślą o ergonomii - delikatne kształty świetnie leżą w dłoni, zapewniając komfort użytkowania.
Konwalia to nowoczesna wygoda w nieco oldskulowym opakowaniu. Seria przypadnie do gustu miłośnikom stonowanego wzornictwa z akcentami vintage.

Na kolekcję składają się: bateria umywalkowa stojąca, bateria wannowa ścienna oraz bateria natryskowa. Wszystkie modele zostały objęte siedmioletnią gwarancją.

Deante to polska marka, która od ponad 20 lat z powodzeniem funkcjonuje na rynku. Szeroki wachlarz asortymentu obejmuje wyposażenie kuchenne, a w nim: baterie, zlewozmywaki granitowe, stalowe i ceramiczne oraz wyposażenie łazienkowe, zawierające zestawy i panele natryskowe, brodziki, kabiny, baterie oraz ceramikę. Firma dba o to, aby oferowane produkty wyróżniały się zarówno wysoką jakością, jak i ciekawym designem. Deante współpracuje z utytułowanymi projektantami i młodymi twórcami. Dzięki ich kreatywności powstają innowacyjne produkty nagradzane w licznych konkursach wzorniczych, takich np. jak: Top Design Award, PRODECO, Złote Ville.

Firma posiada nowoczesną fabrykę zlewozmywaków granitowych w Tomaszowie Mazowieckim, na terenie Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Rocznie ponad milion produktów Deante trafia do polskich mieszkań. Firma cieszy się opinią solidnego partnera biznesowego, co potwierdziły liczne tytuły: „Przedsiębiorstwo Fair Play”, „Gazele Biznesu” i „Solidny Partner”.

Deante www.deante.pl
więcej informacji z firmy Deante ( PRESS BOX)

newss.pl