Motoryzacja » Transport

Transfery – wszystko co powinieneś wiedzieć

Usługi transportowe oferowane są zazwyczaj w dwóch obszarach. Pierwszy z nich to transport towarowy, który prezentuje najszersza kategorię. Możemy bowiem spotkać się z transportem towarów wodnym, kolejowym, samochodowym czy lotniczym.

Drugi obszar to transport osobowy. I to właśnie ten drugi cieszy się w ostatnim czasie bardzo dużym powodzeniem. Zauważyć trzeba jednak, że standard przewozu osób uległ bardzo dużym zmianom. Oczywiście są to zmiany na lepsze.

Kiedy słyszymy o transporcie osobowym, pierwsze skojarzenie to znane na całym świcie taksówki. To prawda, że korporacje taksówkarskie opanowały bardzo dużą część rynku, jednak potrzeby wielu klientów są niekiedy bardziej złożone, aniżeli tylko możliwość transportu z punktu A do punktu B. Wysokie wymagania spowodowały, że na rynku pojawiło się wiele nowych firm, oferujących usługi na bardzo wysokim poziomie. Na co możemy liczyć? Innowacyjne firmy pojawiające się na rynku oferują transport dzieci do szkoły, przewóz niewielkich zwierząt, przewóz drobnych zakupów, ale również transport ważnych gości albo klientów biznesowych. Zwłaszcza ta ostatnia usługa stała się niezwykle popularna.

Dlaczego transfery biznesowe są popularne?

Dlaczego transfery biznesowe stały się tak popularne? To proste - jest na nie zapotrzebowanie. Prowadząc swoją działalność nie unikniemy dłuższych i krótszych podróży oraz spotkań biznesowych. Jednoczenie, nie zawsze możemy podróżować własnym samochodem, a wielu przedsiębiorców nie odczuwa również potrzeby zatrudniania własnego kierowcy. Korzystanie zatem z profesjonalnych firm, staje się opcją kusząca i niezwykle wygodną.

Na co zwrócić uwagę?

Każda firmę można dokładnie sprawdzić, zanim zdecydujemy się na jej wybór. Z pomocą przychodzi nam Internet, dzięki któremu możemy sprawdzić, kiedy powstała firma, jaką flotę oferuje i jakie są opinie na jej temat. Jednak, weryfikacja tych informacji może odbywać się wyłącznie poprzez skorzystanie z usług firmy. Dlatego podczas pierwszego kursu warto zwrócić uwagę na kilka kwestii.

Po pierwsze - poufność. Już pierwsza rozmowa podczas zamawiania samochodu z kierowcą, może nam dużo powiedzieć o tym, czy w firmie przestrzegana jest poufność klientów. Ważne jest również to, w jaki sposób zachowuje się kierowca.

Po drugie - rzetelność. Rzetelność to przede wszystkim wypełnianie zadań, do których firma się zobowiązała. Jeżeli oferuje ona usługi dodatkowe, a Ty o nie poprosiłeś, powinien zwrócić uwagę, czy faktycznie są one rzetelnie wykonywane.

Po trzecie - terminowość. W przewozach biznesowych terminowość jest niezwykle ważna. Oczywiście, mogą zdarzyć się korki, jednak w gestii firmy transportowej leży to, aby kierowca był na miejscu na czas. Dziś dysponujemy wieloma aplikacjami, które pozwalają nam nie tylko sprawdzić, gdzie obecnie występują korki, ale również jak je ominąć. Transfery na lotnisko i z lotniska, transfery na kolacje biznesowe, ważne spotkania - punktualność jest tutaj ważna!

Po czwarte - komfort. Jeżeli decydujemy się na dobrą firmę transportową, która oferuje wysokiej jakości usługi, za które trzeba zapłacić nieco więcej niż „normalnie", możemy wymagać podwyższonego standardu. Powinniśmy zwrócić uwagę na klasę samochodu, a także na jego wyposażenie. Nasza podróż powinna być bowiem komfortowa.

Po piąte - miła obsługa. Nie zawsze wymaga się od kierowcy, aby nosił ciężkie walizki. Niekiedy mamy ze sobą wyłącznie aktówkę, z która doskonale radzimy sobie sami. Ważna jest aparycja kierowcy, umiejętność rozmowy, ale tez wyczucie, kiedy jest ona zasadna, a kiedy nie. Dobre maniery, a wiec otwieranie i zamykanie drzwi również jest istotnym elementem.

Mając pełen, oczywiście pozytywny obraz, można decydować się na podjęcie dłuższej współpracy z firmą. - http://cab4u.pl/pl/homepl/

monika_monia