Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Ulepszone pieluszki Huggies® Classic – sucha i zdrowa pupa malucha bez obciążania rodzinnego budżetu

Producent marki Huggies® - firma Kimberly-Clark - udoskonalił pieluszki Huggies® Classic. Nowy produkt powstał z myślą o rodzicach, którzy chcą wybierać dla swoich pociech markowe produkty dobrej jakości, jednocześnie skrupulatnie analizując wydatki.

Nowe Huggies® Classic bardzo dobrze chłoną wilgoć, a zarazem nie podrażniają wrażliwej skóry dziecka. Średnio osiem pieluszek w ciągu doby, pięćdziesiąt sześć tygodniowo, dwieście dwadzieścia cztery miesięcznie - zaopatrzenie niemowlęcia w pieluchy to dla rodziny spory wydatek. Szacuje się, że na pieluszki dla jednego malucha rodzice przeznaczają z rodzinnego budżetu ok. 250 PLN miesięcznie. W przypadku bliźniaków pieluszkowa stawka zwiększa się dwukrotnie.

Na zdrowiu oraz dobrym samopoczuciu malucha rodzice nie powinni oszczędzać. Stosowanie nieodpowiednich pieluszek może spowodować podrażnienia delikatnej skóry malucha w postaci bolesnych odparzeń. Dla rodziców, którzy chcą wybrać dla swojego malucha markowe pieluszki dobrej jakości, a jednocześnie nie odczuć znacznego uszczuplenia portfela, marka Huggies® przygotowała pieluszki Huggies® Classic. W czerwcu br. produkt ten został udoskonalony poprzez zastosowanie unikatowego wkładu chłonnego w postaci kolorowej warstwy, która dzięki odpowiedniemu rozłożeniu lepiej absorbuje ciecz, pozostawiając skórę suchą i zdrową. Elastyczne falbanki na pleckach oraz wokół nóżek dziecka zapewniają dodatkową ochronę przed przeciekaniem i zapobiegają wydostawaniu się nieczystości na zewnątrz. Stosowanie nowych pieluszek Huggies® Classic zapewnia komfort i dobre samopoczucie maluchowi, a jednocześnie nie powoduje nadmiernego obciążania rodzinnego budżetu.

Nowe, ulepszone pieluszki dostępne są w różnych rozmiarach:
Huggies® Classic 2 (dla dzieci ważących 3-6 kg),
Huggies® Classic 3 (dla dzieci ważących 4-9 kg),
Huggies® Classic 4 (dla dzieci ważących 7-16 kg),
Huggies® Classic 5 (dla dzieci ważących 11-22 kg).

Sugerowana cena detaliczna za opakowanie pieluszek Huggies® Classic Jumbo wynosi 29,99 zł, a Huggies® Classic Mega Pack wynosi 39,99 zł.

Produkty marki Huggies® dostępne są także w sklepie internetowym na www.pieluszki.pl.

Poradnik zdrowia